Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
2 komentara

Naš novinar Igor Zovko svojim slikama pomaže djeci u Gorici

Od 23 izložena rada, novac od prvih 11 prodanih slika odlazi u velikogorički Centar za socijalnu skrb. Velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić kupio je dvije slike

Žarko Bašić/PIXSELL
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

Mostovi nas spajaju i vode novim obalama koje moramo upoznati da bi ili cijenili stare ili krenuli novim putevima - rekao je novinar 24sata i slikar Igor Zovko otvorivši izložbu “Prijelaz - Stari most” u velikogoričkom Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebačkoj 37. 

Ovaj svestrani Mostarac, koji je prije tri godine objavio Velebitsku bajku o djevojčici koja je spasila svijet, sada pomaže upravo najmlađima. Od 23 izložena rada, novac od prvih 11 prodanih slika odlazi u velikogorički Centar za socijalnu skrb. Velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić kupio je dvije slike. 

Izložba će biti otvorena do ponedjeljka. 17. travnja, a posjetitelji mogu doći radnim danom od 8 do 20 sati, a vikendom od 17 do 20 sati.

Što je o radovima rekla kritičarka iz Milana?

Prolazi razinama, primjenjujući neku vrstu dekomponiranja slike, kao što pokazuju radovi iz ove serije, kod kojih se konstrukcija sa svakim korakom sve višepojednostavljuje, uklanjajući progresivno pojedine elemente, kako bi se došlodo esencijalnosti, istaknute briljantnom nenaturalističnom, ekspresionističkom kromatikom koja teži apstrakciji - rekla je Rossella Moratto, neovisna kustosica i kritičarka suvremene umjetnosti iz Milana.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message