Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

'Naša Šima': Cijeli razred radio slikovnicu za djevojčicu Šimu

Šima Tokić bila je prva djevojčica u Požeško-slavonskoj županiji s Downovim sindromom koja je prije šest godina upisala redovitu školu uz asistenta u nastavi

Mihael Hnatyšyn/24sata
Foto: Mihael Hnatyšyn/24sata
10 komentara

Moj razred je moja obitelj. To su najbolji ljudi na svijetu. Presretna sam što ih imam uz sebe i što su me od prvog trena prihvatili, rekla je Šima Tokić (13).

Slikovnicu “Naša Šima”, koju je dobila, napisala je Šimina bivša učiteljica Irena Ivetić, a svaku priču ilustrirao je po jedan od 18 učenika iz Šimina razreda.

- U slikovnici su sve stvari koje su se tom veselom društvu iz njihova razreda dogodile. Priču sam počela slučajno pisati i svidjela mi se, a kad su djeca vidjela o čemu je riječ, odmah su se priključili - objasnila je učiteljica Ivetić.

Čim je knjiga bila gotova, Šima se svima potpisala na prvu stranicu. Šimini kolege iz razreda tvrde da je djevojčica zbog svoje dobrote zaslužila slikovnicu. U knjizi je opisan i izlet u Orahovici gdje su proveli šest dana u prirodi. Jednu večer su organizirali karaoke, ali se nitko nije usudio prvi zapjevati. 

Tada je Šima uzela mikrofon u ruke i zapjevala, nakon čega su se i ostali učenici priključili. Šima je bila prva djevojčica u Požeško-slavonskoj županiji s Downovim sindromom koja je prije šest godina upisala redovitu školu uz asistenta u nastavi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message