Obavijesti

News

Komentari 162

Nasmijan, ali zabrinut: Zdravka Mamića u bolnici čuva policija

Nasmijan, ali zabrinut: Zdravka Mamića u bolnici čuva policija
14

Prijatelji Zdravka Mamića mole da unajmi zaštitare koji bi ga pratili. Odbio ih je riječima: ‘Ja se ne bojim. No da je napad bio planiran, govore i dokazi koje je policija pronašla

VIDEO

Zdravko Mamić je svoje ranjavanje ipak shvatio ozbiljno. Nakon što su ga liječnici obradili u Domu zdravlja Tomislavgrad, liječenje je nastavio u KB-u Sveti Duh. Sluša liječnike te je zasad odustao od puta i gledanja uživo današnje utakmice Dinama u Albaniji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:54

U utorak uvečer posjetile su ga kćeri, a posjete je primao i tijekom cijele srijede. S obzirom na to da je smješten u apartmanu, sam je u sobi i ima potpunu privatnost. Ondje, na Zavodu za ortopediju, cijelo vrijeme dežuraju dva policajca u civilu. K njemu u sobu ne puštaju nikoga osim rodbine i bliskih prijatelja. Kažu nam da je Mamić dobro. Kako doznajemo, u bolnici prima terapiju te ga je, nakon svih uzbuđenja koje je doživio od pokušaja atentata u utorak, svladao umor. Skroman je i nije zahtijevao nikakav poseban tretman. Saznajemo kako mu metak nije oštetio kosti niti krvožilni sustav, što je sreća u nesreći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Zdravko Mamić stigao u Zagreb: U bolnici Sv. Duh leži na odjelu ortopedije Više na http://bit.ly/2vmkUx1 Reporter: Luka Negovetić

Posted by 24sata on 22. kolovoza 2017

Ne zna se koliko će ga dugo u bolnici zadržati, no s obzirom na to da mu je stanje dobro, pretpostavljaju da će uskoro biti otpušten kući. Prima terapiju antibiotika kako bi se spriječile eventualne infekcije ili sepsa. Iako je Mamić brojnim šalama pokušavao razvedriti rodbinu, njima nije bilo do šale. Kako neslužbeno doznajemo, prijatelji ga mole da si obavezno unajmi čuvare koji bi cijelo vrijeme bili uz njega. Rekli su mu da mu trebaju jer bi tako odvratili sve potencijalne napadače i imao bi barem neku sigurnost. S tim savjetima krenuli su nakon što ga je napao mladić na Braču i bacio ga u more. On ih je zasad sve odbio. O zaštiti zasad ne razmišlja i samo im kaže: “Ja se ne bojim!”.

POGLEDAJTE VIDEO:

Uživo iz Tomislavgrada, ispred Doma zdravlja u koji je nakon ranjavanja dovezen Zdravko Mamić Više na http://bit.ly/2vlStzn Reporteri: Tomislav Gabelić i Velimir Begić

Posted by 24sata on 22. kolovoza 2017

No da je napad na njega i obitelj ipak bio planiran, govore i dokazi koje su pronašli policajci iz Tomislavgrada. Na mjestu na kojem su navodno stajali otpiljeno je granje. Smetalo im je jer je zaklanjalo pogled prema ploči i mjestu gdje je Mamić izlazio iz automobila.

Po riječima policijskog dužnosnika bliskog istrazi, očevid je završio u utorak u 19 sati. Forenzičari su pronašli dva zrna od metaka kalibra 7,65 milimetara. On se inače koristi za male pištolje za “nužnu obranu” ili pak za pištolj strojnicu marke Škorpion.

POGLEDAJTE VIDEO:

UŽIVO IZ BiH: Policija istražuje mjesto gdje je propucan Mamić! Više na http://bit.ly/2vlStzn Reporter: Tomislav Gabelić

Posted by 24sata on 22. kolovoza 2017

Jedno od zrna otkriveno je u jednoj od obližnjih kuća, a drugo u Golfu 7, gdje se zabilo u kvaku. Policajci su razmatrali i planove za bijeg koje su imala dva napadača. S obzirom na to da se radi o teško pristupačnom terenu, nisu imali puno izbora. Osim toga, to područje mjesta Vidovići blizu je granice s Hrvatskom pa je moguće da su napadači već napustili BiH.     

Kad su počeli pucati, to se nije čulo kao kad inače pucaju, nego kao da je netko pljeskao. Vjerojatno su imali nekakav prigušivač jer taj zvuk nije uzbunio ni ptice koje bi inače poletjele.

POGLEDAJTE VIDEO:

UŽIVO IZ BIH: Ovdje je propucan Zdravko Mamić! Više na http://bit.ly/2vlStzn Reporter: Tomislav Gabelić

Posted by 24sata on 22. kolovoza 2017

Ispričali su to članovi Mamićeve obitelji i prijatelji koji su svjedočili pokušaju ubojstva u utorak u BiH. Nedaleko od Zdravka bilo je i dvoje djece u dobi od godinu dana i dvije godine. Ona su, nasreću, prošla bez ikakvih ozljeda. Mamićev brat Zoran odmah nakon pucnjave izjavio je kako misli da su napadači zapravo huligani kojima je cijela obitelj na meti.

U istragu slučaja uključila se i hrvatska policija. S kolegama iz BiH su razmijenili dosad prikupljene podatke te će zajedničkim snagama pokušati što prije otkriti napadače.

Inače, Zdravko Mamić je zbog svojih medijskih istupa, vođenja i savjetovanja GNK Dinamo, ali i odnosa s navijačima često bio meta napada. Tako se u svibnju prošle godine našao u Splitu na suđenju zbog nereda na stadionu tijekom utakmice. Na Mamića i njegova tadašnjeg odvjetnika Čedu Prodanovića huligani su počeli bacati dimne bombe i boce te su ispalili rakete čim su izašli iz automobila.

Mamićev vozač je s BMW-om uspio izbjeći napad, no tad je stradao automobil jednog od prolaznika. Sucu su rekli za napad i da se u Splitu ne osjećaju sigurno. Do zgrade suda je tad došla i policija koja je napravila koridor za siguran izlazak. Kasnije su uhitili tri od četiri napadača uz pomoć snimki videonadzora. Pomagao im je i četvrti koji je pobjegao u Francusku pratiti nogometne utakmice.

Predzadnji napad na Mamića bio je prije svega dva mjeseca u Bolu na Braču. Čim je sišao s broda, u njega se zaletio 22-godišnjak te ga gurnuo u more. Sve je snimila jedna od nadzornih kamera pa su mladića kasnije uhitili. Mamić tu noć navodno nije mogao zaspati te se žalio na bolove i smetnje. Iako su mu tad ponudili liječničku pomoć, on ju je navodno odbio.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 162
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...