News

Komentari 1

Nastavili pregovore o plaćama u zdravstvu: Vlada na potezu...

Nastavili pregovore o plaćama u zdravstvu: Vlada na potezu...

Pregovori prošlog petka završili su zahtjevom sindikata da im se povećaju dodaci na uvjete rada i odgovornost između 10 i 20 posto, ovisno o radnom mjestu

Kolektivni pregovori nastavljeni su u petak prijepodne u Ministarstvu zdravstva, a danas se očekuje da Vlada sindikatima iznese prijedlog u vezi s povećanjem plaće.

Sindikalni pregovarači došli su praćeni svojih 50-ak kolega, koji su ispred ulaza u Ministarstvo prosvjedovali noseći transparente te tražeći veće plaće i potpisivanje kolektivnog ugovora.  

Predsjednica sindikata medicinskih sestara Anica Prašnjak izjavila je prije početka pregovora kako sindikati danas očekuju ozbiljnu ponudu Vlade, odnosno što to Vlada nudi zaposlenima u zdravstvenom sustavu kada je u pitanju povećanje njihovih plaća. 

Pregovori prošlog petka završili su zahtjevom sindikata da im se povećaju dodaci na uvjete rada i odgovornost između 10 i 20 posto, ovisno o radnom mjestu.

To je više u odnosu na dogovoreno 7-postotno povećanje koje su parafirali s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem, a koje Vlada nije prihvatila.

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara te Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi i danas organiziraju mirne prosvjede nazvane 'Pet do 12' u više zdravstvenih ustanova.

Medicinske sestre i tehničari i drugi zaposleni ponovno će se, nakon što su to već učinili u srijedu, u 11.55 sati okupiti u KBC-u Zagreb, a prosvjed je najavljen i u općim bolnicama u Puli i Ogulinu.

Sindikati su najavili da će se mirni prosvjedi nastaviti idući tjedan u drugim bolnicama - KBC Sestre Milosrdnice, KB Sveti Duh, bolnici u Vinkovcima. 

Najčitaniji članci