News

Komentari 21

Nastavili pregovore. Podoljak: Prekid vatre i povlačenje ruskih vojnika su glavne teme

Nastavili pregovore. Podoljak: Prekid vatre i povlačenje ruskih vojnika su glavne teme

Četvrti krug pregovora počeo je u ponedjeljak videokonferencijom, no izaslanstva su objavila prekid zbog "tehničke stanke". Izjave izaslanstava zadnjih dana odisale su blagim optimizmom.

Kijev i Moskva nastavili su u utorak četvrti krug pregovora, objavio je voditelj ukrajinskog pregovaračkog izaslanstva Mihail Podoljak inzistirajući da je na dnevnom redu prekid vatre. 

POGLEDAJTE VIDEO:

"Konzultacije počele. Na dnevnom redu opće odredbe. Prekid vatre, povlačenje vojnika s našeg teritorija", napisao je Podoljak koji je i savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Četvrti krug pregovora počeo je u ponedjeljak videokonferencijom, no izaslanstva su objavila prekid zbog "tehničke stanke" i najavile da će ga nastaviti u utorak.

Izjave obaju izaslanstava zadnjih dana odisale su blagim optimizmom.

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Oleksij Arestovič rekao je u ponedjeljak navečer da bi rat u Ukrajini vjerojatno mogao završiti početkom svibnja kada Rusiji ponestane resursa za napad.

Noću na utorak predsjednik Zelenski je kazao da su Rusi "počeli shvaćati da neće ništa postići ratom".

"Rekli su mi da se pregovori dobro odvijaju", rekao je pošto je spomenuo nov "temeljno različit" pristup Moskve u pregovorima. "No pričekajmo", dodao je Zelenski. 

U međuvremenu ruske snage nastavljaju bombardirati ukrajinske gradove. U zračnim napadima na Kijev u utorak su poginule najmanje četiri osobe.

Najčitaniji članci