Obavijesti

News

Komentari 46

Dragana Paravinju morat ćemo vratiti ako BiH to zatraži

Dragana Paravinju morat ćemo vratiti ako BiH to zatraži
7

Iako Paravinja čini sve da ometa istragu, istražni sudac ima plan. Ispitat će Antonijine roditelje i svjedoke koji su vidjeli da je ušla u kamion koji je on vozio

VIDEO

Dok Dragan Paravinja (42) sjedi u pritvoru istražnog centra Županijskog suda u Šibeniku, sudac je u ponedjeljak napravio detaljan plan istrage. 

- U srijedu ćemo ispitati roditelje Antonije Bilić. U četvrtak svjedoke koji su vidjeli da je ušla u kamion koji je vozio Dragan Paravinja te njegove kolege i poslodavce tvrtke u kojoj je bio zaposlen kao vozač i čiji je kamion vozio. Također, zatražili smo da se svjedoke koji nisu iz Šibenika ispita u njima nadležnom županijskom sudu, a od pravosuđa BiH i Srbije tražili smo da saslušaju svjedoke koji su s tog područja - rekao nam je istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku Igor Ninić. 

Nije želio nagađati koliko će trajati istraga, hoće li biti dodatnih zahtjeva za ispitivanjem osumnjičenog i svjedoka, dodatnih vještačenja i slično. Objasnio je i da, prema našem Zakonu o kaznenom postupku, Paravinja u pritvoru može biti maksimalno šest mjeseci. Koliko će biti, ovisi o odluci suda BIH. Kako je ovo samo privremeno izručenje, čim presuda za pokušaj silovanja u Sokolcu postane pravomoćna, njihovo pravosuđe može ga tražiti natrag i mi ćemo ga morati vratiti. Ako se ministarstva dvaju zemalja dogovore, on kaznu od dvije godine i deset mjeseci može izdržavati i u Hrvatskoj. Pedeset policajaca i u ponedjeljak je pretraživalo zadarsko područje u potrazi za nestalom Antonijom Bilić. 

Ana Bilić: Ogorčeni smo jer policija još nije ispitala Paravinju

Ana Bilić, sestra nestale Antonije, ogorčena je što hrvatska policija još nije ispitala osumnjičenika za nestanak i smrt njene sestre, radi čega je zatražila razgovor s inspektorima u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj. 

- Šokirani smo i duboko potreseni onim što smo saznali. Policija navodno nema pravo ispitati Dragana Paravinju. To što je on u nadležnosti pravosuđa, a ne policije, mene i ostale članove naše obitelji ne zanima, kao što nas ne zanima ni Dragan Paravinja ni sudbina kaznenog postupka. Mi želimo znati što je bilo s Antonijom i gdje je ona sada - rekla je Ana Bilić, koja inzistira da policija ispita Paravinju i da iz njega izvuče što je napravio s njenom sestrom. 

- Dobili smo privremeno izručenje glavnog osumnjičenika, a izgleda da to ništa ne znači budući da ni policija ni obitelj ne može s njim razgovarati, nego samo istražni sudac. Antonije i dalje nema, i dalje je traže po šikarama i rijekama i jezerima, troši se na to jako puno novaca, a glavnog osumnjičenika policija ne smije pitati što je napravio s Antonijom i gdje je ona sada. Sramota! Kad je tako, što se nas tiče nismo ni trebali tražiti izručenje - rekla je Ana.

- Dakle, treba poštivati pravnu proceduru i prava osumnjičenika, a prava žrtve i njene obitelji ostaju bačena u nekom kanalu kraj ceste - rekla je Ana, pitajući se treba li tražiti međunarodnu pravnu pomoć. Odvjetnik Dragana Paravinje po službenoj dužnosti Branko Baica i istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku zadužen za slučaj Igor Ninić kažu da policija ima pravo zatražiti da ispita osumnjičenika, ali takav zahtjev do sada nije upućen.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...