Obavijesti

News

Komentari 53

Skupština 'za' da ZET ne bude više u Zagrebačkom holdingu

Skupština 'za' da ZET ne bude više u Zagrebačkom holdingu
12

Predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić već je ranije najavio da će se ZET koji godišnje ostvaruje milijunske gubitke lakše restrukturirati

VIDEO

Zagrebački prijevoznik i gubitaš ZET više neće biti u Holdingu. Što će to točno donijeti građanima, ali i preko 4300 radnika – ostaje potpuna nepoznanica. Skupština je dala suglasnost za izdvajanje iz Holdinga. Nitko nije bio protiv, ali su zastupnici Milana Bandića bili za.

Predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić već je ranije najavio da će se ZET koji godišnje ostvaruje milijunske gubitke lakše restrukturirati i da će 10 posto radnika morati otići. Pitanje je hoće li radnici ZET-a zadržati sva prava i prosječne plaće vozača preko 6000 kuna. Kada ZET izađe iz Holdinga, Kolektivni ugovor vrijedi samo godinu dana, tumači uprava.

Međutim na sjednici Skupštine, unatoč molbama zastupnika, nitko iz Uprave Holdinga nije izašao pred zastupnike reći zašto se ovaj potez povlači.

- Lakše će biti napraviti restrukturiranje i prije same podjele će biti u vašim rukama za ZET – rekla je pročelnica za gospodarstvo Mirka Jozić.

Tomislav Stojak (HNS) je istaknuo da se prije osam godina osnivao Holding, a da je sada većina od preostalih 17 podružnica izdvojena. I tada su bile obećavane uštede i davana ista obrazloženja kao i danas, napomenuo je. Prisjetio se i neostvarena obećanja Milana Bandića i Slobodana Ljubičića prije osam godina kada su rekli da će se u četiri godine ostvariti šest milijardi kuna ušteda.

- Kaže se kamen po kamen palača, a ovdje je kriška po kriška da dobijemo ništa – rekao je Stojak.

Ćazim Kardašević iz SDP-a je rekao da za odluku nedostaje osnovna analiza što izdvajanje ZET-a donosi. I HDZ-ov Dražan Bilokapić je podsjetio da ZET dobiva 750 milijuna kuna i da je obećavano da će sve biti transparentnije i jeftinije.

- Iste razloge koji su nam govorili za udruživanje, sada nam govore za razduživanje. Zna li tko što će biti za šest mjeseci? - pitao je Bilokapić.

Konkretan odgovor nije dobio, ali je zastupnik Vladimir Ferdelji koji je u koaliciji s Bandićem rekao da će svi planovi za ZET biti uskoro na Skupštini i da je ovo tek prethodna suglasnost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...