Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nastavlja se suđenje: Svjedoče ujak Drago Sabol i prva susjeda

Odvjetništvo ju tereti da je 2000. godine sestru udarila s pet-šest udaraca tupo-tvrdim predmetom po lijevoj strani glave. Zatim ju je stavila u škrinju u kojoj je bilo 19 godina

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
34 komentara

Nastavlja se suđenje Smiljani Srnec (45) zbog optužbi da je ubila sestru Jasminu Dominić (23) i njezino tijelo sakrila u škrinju.  Danas će sud ispitati dva svjedoka, ujaka Jasmine i Smiljanje, Dragu Sabola te prvu susjedu obitelji Srnec Dominić, Sofiju Križaić

U 9 sati počelo je ročište. Sudac je izričito zabranio novinarima simultano izvještavanje iz sudnice. Sve o tijeku današnjeg ročišta možete čitati na 24sata.hr nakon završetka.

Podsjetimo, Drago Sabol je jedini član obitelji koji je još 2005. godine policiji iznio sumnje da bi Jasmina mogla biti ubijena. Čak je angažirao i vidovnjaka iz okolice Bjelovara koji je imao viziju da je njezino tijelo negdje u blizini vode. 

On s članovima uže obitelji od trenutka Jasmininog nestanka ne razgovara, čak ni s majkom ubijene, svojom sestrom. Jednom je prilikom izjavio i da zna istinu "za sebe". 

Varaždin: Nastavljeno suđenje Smiljani Srnec | Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Rekla da nije kriva 

- Ne smatram se krivom - rekla je Smiljana na ročištu u utorak.

Na sud su je doveli iz istražnog zatvora u Varaždinu u kojem se nalazi od 16. veljače ove godine.

Odvjetništvo ju tereti da je 2000. godine sestru udarila s pet-šest udaraca tupo-tvrdim predmetom po lijevoj strani glave. Zatim ju je stavila u škrinju u kojoj je bilo 19 godina. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Nikoga ne imenujući, njezin branitelj po službenoj dužnosti, odvjetnik Krešimir Golubić, nagovijestio je u utorak u kojem smjeru će ići njezina obrana.

- Je li okrivljena dužna reći tko je ubio njezinu sestru kako ona sama ne bi odgovarala za ubojstvo? Obrana će dokazati da ona nije ubila sestru, ali nije dužna dokazivati tko je ubio žrtvu. U ovom postupku bavit ćemo se obiteljskim tajnama i tako dokazati da Smiljana nije ubojica. Pokušat ćemo skrenuti pozornost na materijalne dokaze. Vrijeme kad je žrtva posljednji put viđena živa, tko je sve lagao i prikrivao istinu u obitelji Dominić te tko je sve živio u kući u Palovcu na toj adresi u to vrijeme. Tko su bile agresivne osobe u obitelji, a to nije bila okrivljena - rekao je Golubić u uvodnom govoru.     

Na prvom ročištu sud je saslušao troje svjedoka: Romea Kanižaja iz susjednog sela Belice te Dražena Palfija i Josipu Vugrinec iz Palovca.

Foto: PIXSELL

Kanižaj je rekao da je Jasminu upoznao 1999. u kafiću u Palovcu, u kojemu je radila. Družili su se jedno vrijeme, a njihova prijateljska veza trajala je nekoliko mjeseci.

Prisjetio se da je Jasmina u to vrijeme studirala u Zagrebu, no nije znao na kojem studiju ni koja godina je bila. U istom kafiću upoznao je i Smiljanu Srnec.

POGLEDAJTE VIDEO S PROŠLOG ROČIŠTA: 

- Tražila me neke novce za posudbu. Nisam joj dao. Rekao sam joj da nemam novca. Poslije više nismo kontaktirali. Jasminu više nisam vidio - rekao je Kanižaj.

Nije znao da je Jasmina prekinula studij, a nije mu pričala ni o problemima u obitelji. Dražen Palfi se prisjetio kako je na Uskrs 2001. godine sa Smiljanom i Ivanom Srnecom, za kojega se kasnije udala, putovao u Mađarsku.

SLUČAJ 'ŠKRINJA' Susjedi: Fredi je bio dobričina... Smiljana tvrdi: Bio je nasilnik!

- Išli smo na granični prijelaz Goričan. Tad još nije bila udana za Iveka, bili su cura i dečko, vjenčali su se u lipnju 2005. Dobro ga poznajem jer smo zajedno radili. Sjedio sam iza suvozačeva mjesta, a ona je bila na mjestu suvozača. Imala je Jasmininu osobnu iskaznicu, koju je držala u krilu. Ja sam pripremio svoju. Oba granična policajca su samo mahnula da prođemo, nisu nam provjeravali dokumente. Kad sam je pitao zašto ima sestrinu osobnu iskaznicu, rekla je da je ‘hurma’ (na međimurskom glupača, budala), da je ostavila svoje dokumente - ispričao je Palfi. Smiljana je za njega imala nekoliko pitanja.

- Jesi li siguran da smo išli u Mađarsku na Uskrs 2001., jer sam s Ivicom prohodala tek u prosincu te godine? - zanimalo je Smiljanu.

- Siguran sam - ustrajao je Palfi.

TAKTIKA ZA OBRANU? Slučaj Škrinja: Smiljana će sve svaliti na pokojnog oca Fredija?

- Kako smo prošli kontrolu ako sam ja imala Jasminine dokumente? - nastavila ga je rešetati Smiljana. Palfi je na to samo slegnuo ramenima.

Na Golubićeva pitanja Josipa Vugrinec odgovarala je da joj nitko nije rekao da obitelj Dominić ima velike dugove i da im je kuća na dražbi. Prisjetila se i da joj se Smiljana znala požaliti na oca zbog obiteljskog nasilja. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Možda vas zanima i ovo:
Message