Obavijesti

News

Komentari 3

Nastavljeno je suđenje Šteli, svjedočio bivši tjelohranitelj

Nastavljeno je suđenje Šteli, svjedočio bivši tjelohranitelj
1

Vinku Martinoviću se ponovno sudi jer je Vrhovni sud samo pet dana prije njegova izručenja Haaškome sudu u kolovozu 1999. ukinuo osuđujuću presudu

VIDEO

Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno je ponovljeno suđenje Vinku Martinoviću zvanom Štela, haaškom osuđeniku kojega se tereti da je sudjelovao u ubojstvu Jasmine Đukić u Mostaru 1996. godine, zbog čega je već bio nepravomoćno osuđen na osam godina zatvora. Ponovo mu se sudi jer je Vrhovni sud samo pet dana prije njegova izručenja Haaškome sudu u kolovozu 1999. ukinuo osuđujuću presudu koju je u prosincu 1998. donio zagrebački Županijski sud.

Na današnjem suđenju svjedočio je Đino Zekan, bivši Martinovićev tjelohranitelj i ratni kolega na temelju čijeg je iskaza i donesena prvostupanjska osuđujuća presuda. Zekan je u istrazi izjavio da je bio očevidac ubojstva, no na suđenju je danas tvrdio da ga je mostarska policija prisilila da tereti optužene. 

- Maskirani muškarci došli su po mene, strpali su me u automobil i odveli u nepoznato. Tukli su me, prijetili da će ubiti moje roditelje, suprugu i dijete ako ne potpišem iskaz koji tereti Martinovića. U jednom su mi navratu rekli da su u panici jer ga moraju isporučiti u Haag, a za to im je trebao moj lažni iskaz, rekao je Zekan. Dodao je kako je spomenuti iskaz morao naučiti napamet i od riječi do riječi ga ponoviti pred istražnim sucem.

- Ja sam im, kako su mi rekli, bio idealna osoba jer sam se prethodno sukobio i potukao s Martinovićem, rekao je.

Osim Martinovića, za ubojstvo Jasmine Đukić bio je osuđen i Guja, kojemu je Vrhovni sud kaznu od sedam godina povisio na deset. Raspudić je kaznu odslužio. Suđenje se nastavlja u listopadu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela