Obavijesti

News

Komentari 13

Nasukala se manja jahta kod Krka, na njoj bilo petero djece

Nasukala se manja jahta kod Krka, na njoj bilo petero djece
5

Lučka kapetanija Rijeka u utorak oko 22.45 zaprimila je dojavu o nasukanom plovilu kod otoka Zec blizu Krčkog mosta. Nitko nije ozlijeđen

VIDEO

Došli smo do broda da vidimo ima li koga i treba li im pomoć, sigurno je izletio zbog brzine jer se radi o plovilu od preko 10 metara. Ne možeš s takvim plovilom izaći na kraj.

Ispričao nam je to čitatelj koji je u srijedu oko 5.30 spazio nasukano plovilo podno Krčkog mosta. 

U vezi nasukanog plovila oglasili su se iz Ministarstva:

Prvu spasilačku akciju pokrenula je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka), u suradnji s Lučkom kapetanijom Rijeka, u utorak, u 22.45h, kada su posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Rijeka zaprimili dojavu ophodnje krčkoga mosta o pomorskoj nesreći jednog plovila kod otoka Zec, u krčkom arhipelagu.

Nedugo nakon pokretanja spasilačke akcije službenici LK Rijeka na dojavljenoj poziciji pronašli su nasukanu motornu jahtu sa devet osoba, od kojih petero djece, među kojima nitko nije ozlijeđen. Sve osobe sa nasukane jahte prekrcane su na spasilačku brodicu LK Rijeka i prevezene na sigurno, dok je voditelj jahte u dogovoru sa službenicima LK Rijeka ostao na poziciji, radi osiguravanja komercijalnog odsukavanja - ivijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Nasukana jahta, dužine 10 metara, nije prouzročila onečišćenje mora i morskog okoliša te ne predstavlja sigurnosnu ugrozu za druge sudionike u pomorskome prometu, a očevid o uzrocima ove pomorske nesreće obavit će se u nadležnosti Lučke kapetanije Rijeka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...