Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Nasukanim brodom u Rijeci upravljao je pijani kapetan

Teretni brod Capadocia nasukao se u riječkoj luci. Udario je u vanjsku stranu lukobrana. Nitko nije ozlijeđen, a ne prijeti ni onečišćenje mora

Nel Pavletić
Foto: Nel Pavletić
6 komentara

Iz Zavoda za sudsku medicinu potvrđeno je da je kapetan teretnog broda koji se nasukao u riječkoj luci bio pijan. Iz Zavoda su kazali da je imao više od 0,5 promila alkohola u krvi, no nisu precizirali koliko. Kapetan Lučke kapetanije u Rijeci Darko Glažar također je potvrdio da je kapetan broda imao količinu alkohola u krvi koja je viša od dopuštene. Brod „Capadocia“, zastave Nizozemskih antila dužine 73 metra i nosivosti 1.163 bruto tona, nasukao se u petak u 5 sati na riječki lukobran, 100-tinjak metara od vrha lukobrana s vanjske strane. Poslije podneva odsukao se vlastitim snagama. Ronioci su na njemu pronašli jednu rupu, no još nije poznato hoće li brod ići na popravak u brodogradilište ili će nastaviti putovanje.
Okolnosti ove prometne nesreće još uvijek nisu poznate. Na brodu je bilo 6 ukrajinskih članova posade koji nisu povrijeđeni. Brod je bez tereta dolazio iz Šibenika u Rijeku, oštećen je, ali nema opasnosti onečišćenja mora. Tijekom dana ronioci će pogledati oštećenja kako bi se moglo pristupiti sanaciji.

Možda vas zanima i ovo:
Message