News

Komentari 144

Ostavke podnijeli Prica i Gzim Redžepi, bili su bliski Bandiću

Ostavke podnijeli Prica i Gzim Redžepi, bili su bliski Bandiću

Neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Upravnog vijeća KB Sveti duh, ali i predsjednika Doma zdravlja centar, podnio je i dr. Gzim Redžepi, još jedan bliski Bandićev suradnik i vrlo dobar prijatelj

Natalija Prica, bliska suradnica pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, podnijela je ostavku u Upravnom vijeću zagrebačke Specijalne bolnice za plućne bolesti. Odluku o razrješenju na kojoj je datum 16. rujan potpisao je Tomislav Tomašević.

Neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Upravnog vijeća KB Sveti duh, ali i na mjesto predsjednika Doma zdravlja centar, podnio je dr. Gzim Redžepi, još jedan bliski Bandićev suradnik, koji je bio s njim u noći kad je umro.

Pogledajte video: DORH istražuje okolnosti Bandićeve smrti

Kontradiktorne izjave

Nakon kontradiktornih izjava ljudi koji su te noći bili s pokojnim Milanom Bandićem, USKOK provodi izvide o njegovoj smrti. 

Gzim Redžepi bio je s Bandićem te večeri, oživljavao ga je.

- Počeo sam reanimaciju, zvali smo Hitnu, koja je u tom trenutku bila na Ilici. To je bio veliki, masivni infarkt. Jeli smo oko 20 sati, popili kavu, sjedili smo, pričali i samo se srušio sa stolca. Pozlilo mu je, rekao je dr. Gzim Redžepi, nakon što je Bandić 27. veljače 2020. imao srčani.  Redžepi je ustvrdio i kako su u kući Sergija Ivanovića, gdje je Bandić imao srčani udar, bila samo njih trojica.

No ispostavilo se da Redžepi nije govorio istinu. 

On je nazvao Vjekoslava Jeleča, pročelnika gradskog Ureda za zdravstvo i suradnika pokojnoga gradonačelnika, a Jeleč je potom nazvao ravnatelja zagrebačkog Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Žarka Rašića, koji je onda nazvao dispečerski centar da upute vozila Hitne pomoći.

Nisu direktno zvali Hitnu.

Na čiju je adresu Hitna došla kobne noći?

Upitno je i je li Bandić infarkt imao u stanu Sergija Ivanovića.

U istom kvartu, naime, stan je na korištenju imala Natalija Prica, Bandićeva mlada suradnica, koja je stalno bila u njegovoj pratnji. Koristila je stan od 81,5 kvadrata na adresi I. Vidovčica 24, koji glasi na Maju Čuljak, koja je sa Sergijem Ivanovićem u prisnim odnosima, a veže ih i partnerstvo u tvrtki.

Ubrzo nakon Bandićeve smrti je iselila iz tog stana.

Nacional: Lagala je!

Više izvora za medije je ustvrdilo kako je kobne noći Hitna pomoć došla na adresu na kojoj je stan koji je koristila Prica.

Pojavile su se i sumnje da su iz tog stana Bandića prebacili u Ivanovićev stan i kako su te minute, možda, bile kobne. Prica je u intervjuu za Gloriju ovog ljeta ustvrdila da je o Bandićevoj smrti saznala iz medija.

Nacional tvrdi da je lagala i da se njezina “službena” verzija kosi s onim što je o tom događaju temeljem telefonskih poziva i lokatora signala rekonstruirao Uskok te s onim što je o tom događaju Uskoku ispričao Redžepi.

On je, pisao je Nacional, ustvrdio kako su u Ivanovićevu stanu u trenutku dok je Bandić imao infarkt zajedno bili Ivanović, Bandić, Redžepi i Prica.