Obavijesti

News

Komentari 527

Josipović: Nisam ih proglasio lopovima, citirao sam presudu

Josipović: Nisam ih proglasio lopovima, citirao sam presudu
3

HDZ-ovci Jandroković i Reiner traže ispriku predsjednika Josipovića jer je uvrijedio ne samo HDZ nego i 600.000 građana koji su glasovali za Kolindu Grabar Kitarović

VIDEO

HDZ-ovci Gordan Jandroković i Željko Reiner na konferenciji za medije komentirali su, kako su nazvali, "nekorektnu, neciviliziranu i prljavu" kampanju koju od nedjelje vode Ivo Josipović i SDP, ali i objavu mladih varaždinskih HDZ-ovaca na Facebooku koji su Josipovićeve glasače nazvali "jugosmradovima i njihovom orjunaškom decom".

Na pitanje hoće li HDZ kazniti predsjednika mladeži varaždinske organizacije zbog vrijeđanja glasača Ive Josipovića, Jandroković je kazao da su se varaždinski HDZ, Mladež HDZ-a i kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović ogradili od "neprihvatljivih poruka". 

- One su potpuno promašene i za HDZ su neprihvatljive - rekao je Jandroković i dodao da će o sankcijama razgovarati "kada za to dođe vrijeme".

'I sam Josipović to čini'

- I sam Josipović čini to zadnjih nekoliko dana. Njegov stranački prijatelj i kolega i predsjednik Vlade Milanović isto to čini. A da tek da ne govorim o njegovim savjetnicima, Marku Rakaru, što je sve on izgovarao i na račun hrvatskih branitelja. U zadnjoj njegovoj izjavi usporedio je hrvatske branitelje sa Ku Klux Klanom. Podsjetio bih i na izjave varaždinskog psihijatra Horvata, koji se poziva na prijateljstvo sa Josipovićem i pune su slike na Facebooku njih dvojice skupa, gdje kaže: Šteta što '45 godina nije trajala dulje,  jer se onda ne bi dogodila ni '90 - kazao je Jandroković i dodao da je to "poziv na progon, linč i ubijanje". 

- Nismo čuli Josipovića da se ogradio od tih poruka mržnje i netrpeljivosti - kazao je Jandroković i dodao da se HDZ i Grabar Kitarović "ograđuju od takvog načina govora i od takve kampanje".

Traže ispriku od Josipovića

Reiner i Jandroković upozorili su da bi se od strane SDP-a i Ive Josipovića kampanja mogla odvijati "na nekorektan i neciviliziran način".

- Potpuno je neprimjereno kako je Josipović nazvao birače Kolinde Grabar Kitarović i mi, ne samo u ime članova HDZ već i 660 tisuća građana Hrvatske koji su za nju glasovali, tražimo ispriku od Josipovića koji ih je uvrijedio - kazao je Reiner i dodao da od Josipovićevog "prijatelja i financijera" premijera Zorana Milanovića ne očekuju ispriku, javlja Večernji list. 

- Njegove nekorektnosti, gafovi i nepristojnosti toliko su notorni da ih nikakva isprika ionako ne može poništiti - kazao je Reiner i dodao da su nakon izborne noći "sve maske pale".

'Citirao sam presudu zagrebačkog suda'

Predsjednik Ivo Josipović u srijedu je u Fužinama komentirao istup HDZ-a koji je zatražio ispriku od njega jer ih je nazvao lopovima.

- Nisam HDZ proglasio lopovima, nego sam citirao presudu zagrebačkog suda i ništa više. Ja sam bio i biti ću predsjednik svih građana pa i glasača HDZ-a. Mnogi glasuju za HDZ, ali glasuju i za mene. Sve pozivam da u 2015. godini poradimo na tome da ne bude kriminala i korupcije te da sve počinjene kriminalne radnje budu kažnjene - kazao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 527
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.