Obavijesti

News

Komentari 105

Ne boje se E. coli: Neustrašivi ministri prstima jeli krastavce

Ne boje se E. coli: Neustrašivi ministri prstima jeli krastavce
11

Ministri su prije sjednice probali krastavce da pokažu da vjeruju izvješću WHO-a da E.coli ne prenosi povrće. Rusija je zabranila uvoz povrća iz zemalja Europske unije

VIDEO

Što, sad moram jesti krastavce, upitao je začuđeno ministar poljoprivrede Petar Čobanković kad su mu u četvrtak ispred Vlade novinari 24sata ponudili kolutiće svježih krastavaca kako bi dokazao da se ne boji smrtonosne zaraze Eschericiom coli. No krastavac mu je na sekundu zapeo u grlu kad smo mu rekli da je uvezen iz EU.

- Kako znate da je iz EU - upitao je. Odgovorili smo mu da je tako pisalo na deklaraciji, a on je samo kimnuo glavom. Kazao je da neće zbog zaraze zabraniti uvoz povrća iz Njemačke i Španjolske.

- Nismo mi banana zemlja. Moramo poštovati pravila i preuzete obveze - kazao je. Ministar kulture Jasen Mesić bez zadrške je gricnuo krastavac, kao i ministar turizma Damir Bajs, koji je pritom dobacio da je sasvim očito da se ne boji zaraze. Ministru uprave Davorinu Mlakaru to je malo teže palo.

- Ne smijem jesti te krastavce, ali ne zato što se bojim. Teško mi padaju na želudac - rekao je Mlakar i nevoljko uzeo krastavac. Ministar gospodarstva Đuro Popijač nije se ni osvrnuo na krastavce.

- Ja ne bih, ne volim krastavce natašte - odbio je ponuđene kolutiće ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, a ministar Zdravstva Darko Milinović hrabro je zagrizao i rekao da se ne boji zaraze.    

Rusija zabranila uvoz povrća iz EU

Rusija je u četvrtak zabranila uvoz svježeg povrća iz zemalja Europske unije zbog mogućnosti zaraze bakterijom EHEC. Ministar vanjskih poslova u Rusiji, Aleksandar Lukašević, kazao je kako će zabranu uvoza trebati objasniti Europskoj Komisiji. Lukašević je izvijestio kako je zabrana mjera sigurnosti, jer ne žele dobivati 'darove' kao što je EHEC, javlja RIA Novosti

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa