Obavijesti

News

Komentari 670

''Kako su nam uzeli Inu, neka Mađari onda zadrže i taj vlak''

''Kako su nam uzeli Inu, neka Mađari onda zadrže i taj vlak''
1

Na pitanje strahuje li da bi ovakvim suočavanjem s krizom mogli otežati svoj put u schengenski prostor Milanović je kazao kako 'nam takav Schengen ne treba'

VIDEO

U Hrvatskoj je trenutačno koja tisuća ljudi, brojka od 30.000 su ljudi koji su prošli kroz Hrvatsku. Ovo rješavamo učinkovito. Nismo htjeli dizati paniku, odmah smo vladali situacijom i ponosan sam kako to radimo. Mislim da je Hrvatska sada zemlja s ugledom u svijetu, izjavio je u razgovoru za RTL Danas na temu izbjegličke krize premijer Zoran Milanović. 

Istaknuo je kako u ovoj cijeloj situaciji u ni jednom trenutku nije upirao u Srbiju. 

- Uopće nisam spominjao Srbiju. Uopće ne kontroliraju svoju granicu, ali da mi netko drugi dan iz Beograda dijeli lekcije... Sve izbjeglice dolaze iz Srbije, a ona već godinu dana ne kontrolira svoje granice. Mađarska je mjesecima gradila zid - kaže Milanović. 

''Ovakav Schengen nam ne treba''

Naglasio je da je svakog dana u kontaktu s njemačkom kancelarkom i austrijskim kancelarom, ali i slovenskim premijerom Mirom Cerarom. Na pitanje strahuje li da bi Hrvatska suočavanja s krizom i svojim djelovanjem mogla otežati svoj put u schengenski prostor Milanović kaže kako ''nam takav Schengen ne treba''. 

- O tome je trebalo ranije razmišljati. Njemačkoj je najgore, a isto je i Austriji. Obje te zemlje se na povijesni način nose s time. Turska ima ozbiljan problem i Turke treba tretirati s malo više poštovanja. Ne moramo se slagati s Erdoganom i njegovom politikom, ali oni su članica NATO-a - kaže premijer. 

Rekao je kako Njemačka na tome već radi.

- Merkel će to zaustaviti jer je to u njezinom interesu - rekao je Milanović. 

''Kako su nam uzeli Inu, Mađari mogu zadržati i taj vlak''

Na pitanje o hrvatskom vlaku koji je ostao zatočen u Mađarskoj premijer je kazao da Mađarima ''kako su sam uzeli Inu na onakav način, mogu zadržati i taj vlak''. 

Na kritike od strane oporbe rekao je kako je Hrvatska prvi put u svojoj modernoj povijesti profilirana u zapadnoeuropski krug. 

- U Balkan nas guraju HDZ i Karamarko - smatra Milanović. 

''Znate koliko je sati kad je Karamarko bahatiji od mene''

Ocijenio je kako će nadolazeća kampanja za parlamentarne izbore biti ''pozitivna, srčana i borbena''. 

- Mi imamo plan za dalje. HDZ nudi dolinu suza i bolne rezove te skriva svoj program od građana. Prema njihovim planovima treba biti jako skeptičan. Na ovim izborima ima puno konkurenata. Idemo po pobjedu, ali neću biti kao Karamarko. Znate koliko je sati kad je netko bahatiji od mene - rekao je premijer. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 670
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...