Obavijesti

News

Komentari 56

'Ne bojim se rasipanja, HDZ je vrlo čvrsta i stabilna stranka'

'Ne bojim se rasipanja, HDZ je vrlo čvrsta i stabilna stranka'
1

Nakon sastanka sa Šeksom, šef HDZ-a se osvrnuo na stanje u stranci i prebjeg Josipa Salapića u HDSSB. Kaže da se ne boji daljnjeg rasipanja svog članstva

VIDEO

Nakon sastanka s Vladimirom Šeksom, šef HDZ-a Tomislav Karamarko, osvrnuo se na stanje u stranci i prebjeg Josipa Salapića u HDSSB: Ne boji se daljnjeg rasipanja svog članstva.

- Ma ne, nikako. Stranka je vrlo čvrsta, stabilna, iz dana u dan stranci se vraća samopouzdanje i stranka je na dobrom putu da se digne. Gospodin Salapić svoju budućnost vidi u drugoj stranci i ne možemo mu ništa prigovarati. HDZ se konsolidira, sliježe se prašina nakon stranačkih izbora i očekujem da će biti priča: odlazi ovaj, pregovarao onaj... A možda i mi s nekim pregovaramo da prijeđe k nama - komentirao je Karamarko.

"Šeks ima apsolutno veliko iskustvo"

O razgovoru sa Šeksom bio je vrlo škrt na riječima. Tek je rekao da su razgovarali o stanju u stranci, komentirali izbore i ocijenili da su bili najdemokratskiji do sada. No, tvrdi da o njegovoj potpredsjedničkoj sudbini nisu razgovarali, te da će to riješiti na Predsjedništvu.

- Šeks ima apsolutno veliko iskustvo i on je najjači zanatlija u tom smislu. I sigurno da će se takve stvari uzimati u obzir pri odlučivanju. No, neće biti rezanja, neće biti 'preko koljena'. Ono što tražim je jedinstvo i to je imperativ svih imperativa. I stranka će uspjeti, jer je stanje na terenu bolje nego što je bilo - rekao je Karamarko. Na upit zbog čega nije bio na domjenku u povodu dana Sabora, ispričao se riječima da je pobrkao satnicu.

- Doista je došlo do greške, imao sam neki sastanak u gradu i nisam ga više mogao otkazati. Nemojte iz toga ništa iščitavati, osim da sam malo pobrkao satnicu - rekao je Karamarko. Novinari su ga upitali nije li u to vrijeme razgovarao sa Šeksom.

- Ne, ja sam na sastanak sa Šeksom kasnio - otkrio je Karamarko. Dotakao se i kooperativnosti Šeksa i Jadranke Kosor.

- Oni su svakako svjesni da stranka mora ostati jedinstvena. Moraju se smiriti strasti, i gubitničke i pobjedničke, utišati taštine. Sve će to doći na svoje u vrlo kratkom roku - kaže novi šef HDZ-a. Dodao je da već rade planove za vladu u sjeni, tj. radnu skupinu, no nije otkrio ima li u njoj mjesta za Kosoricu.

Karamarko: Očekujem i kavu s Milanovićem

- Pa to ćemo vidjeti. Neće to biti klasična vlada u sjeni, pa ću imenovati ministra u sjeni. To će biti skupina ljudi koja će ići s određenim prijedlozima i rješenjima i budno bdjeti nad onim što aktualna vlada radi. Šest mjeseci bavimo se sami sa sobom i to se sigurno odrazilo na naš rad. Mi smo ovoj vladajućoj garnituri dali ne 100, nego 200 dana, ali i na tome stranka definitivno uči i naučila je štošta - smatra Karamarko. Iako koalicija nije vječiti brak, tvrdi da još nema govora o raskidu koalicije sa Željkom Kerumom, te da se središnjica stranke neće petljati u Split, Osijek, Varaždin. Očekuje i kavu sa premijerom Zoranom Milanovićem.

- Još nije bilo konkretnog dogovora, ali taj ću razgovor prihvatiti. Sve što će dobro učinili ili namjeravaju učiniti, mi ćemo podržati i biti konstruktivna oporba. A što ne valja, to ćemo kritizirati - zaključio je Karamarko.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 56

VIDEO

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...
AKCIJA POLICIJE I USKOKA

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije...

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'
VELIKE SU ŠTETE

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'

To je bio kao neki vrtlog promjera oko 50 metara. Već su se sve granje, crjepovi, limovi, salonitne ploče vrtjeli u krug. U našem dvorištu završio je sav crijep sa susjedova pomoćnog objekta, ispričali su nam mještani
Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'
DETALJI TRAGEDIJE

Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'

Vozač kamiona će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku. Prijavili su ga tužiteljstvu zbog izazivanja prometne nesreće s posljedicom smrti