'Ne daj Bože nikome, strašno je pronaći spaljeni leš čovjeka' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 12

'Ne daj Bože nikome, strašno je pronaći spaljeni leš čovjeka'

'Ne daj Bože nikome, strašno je pronaći spaljeni leš čovjeka'
2

Iako žrtva nije migrant, kako nam je potvrđeno iz policije, činjenica je da je ubijeni pronađen na tzv. migrantskoj ruti pa policijski inspektori kao motiv ne isključuju tezu da je zločin povezan s krijumčarenjem migranata

VIDEO

Policijski službenici PU primorsko-goranske, u suradnji s kolegama posredstvom Europola i Interpola i dalje intenzivno rade na razrješavanju svih okolnosti smrti francuskog državljanina Eliota C. (24), čiji je polukarbonizirani leš, prije nešto više od mjesec dana, nađen na livadi u šumi na području Gornjeg Jelenja u riječkom zaleđu.

Šumar, koji je naišao na leš i koji je jedini svjedok ovog šokantnog prizora, o čijem pronalasku je odmah obavijestio policiju, iz razumljivih razloga nije bio raspoložen za davanje izjava.

- Molim vas za razumijevanje, najrađe ne bih o tome ništa pričao, kao što bih volio da nisam baš ja bio taj koji je otkrio ovakav šokantan prizor - kratko je kazao čovjek koji se inače bavi spektakularnim fotografiranjem životinja i koji ni u najluđim snovima sigurno nije očekivao da će jednog dana umjesto predivnih prizora u prirodi naići na stravičan ljudski leš kojemu je u vatri izgorio donji dio trupa i noge.

Našli tijelo u šumi: Netko je ubio Francuza i zapalio ga
Našli tijelo u šumi: Netko je ubio Francuza i zapalio ga

Podsjetimo, djelomično spaljeno tijelo nesretnog Francuza nađeno je 20.ožujka, a obdukcijom provedenom na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci. utvrđeno je da se radi o nasilnoj smrti koja je nastupila u periodu od oko 24 sata prije pronalaska leša. Točnije, utvrđeno je da je smrt nastupila davljenjem, nakon čega je, najvjerojatnije u pokušaju prikrivanja zločina, tijelo spaljeno.

Iako žrtva nije migrant, kako nam je potvrđeno iz policije, činjenica je da je ubijeni pronađen na tzv. migrantskoj ruti pa policijski inspektori kao motiv ne isključuju tezu da je zločin povezan s krijumčarenjem migranata kroz Hrvatsku i međusobnim razračunavanjem s "prevarenim" migrantima ili pak obračunom s drugim krijumčarima, no pomno se radi i na potvrdi ili eliminaciji ostalih motiva poput ljubavnih.

Pokretanje videa...

01:19

Zamjenik gradonačelnika grada Bakra, pod čiju ingerenciju spada područje Gornjeg Jelenja, potvrdio je kako se radi o ruti tzv. migrantske krize, no kako do sada nikad nije bilo ovakvih brutalnih slučajeva na tom području.

- Mi na ovom području imamo tri lovačka društva koja su, kao i neki građani, u stalnoj suradnji i kontaktu s policijom i obavještavaju nadležne o svemu relevantnom što uoče tijekom prolaska migranata kroz te rute. Svi znamo da u vrijeme zime na tim nadmorskim visina zna biti okrutno hladno pa zna doći do svega, nije isključeno da se migranti mogu smrznuti u snijegu, no ovakav slučaj koji spominjete i o kojem sam doznao u medijima, nismo nikad imali i naravno da nam je tako nešto svima šokantno - kazao je Tomislav Dundović.

Ubojica zadavio Eliota C. (24) i zapalio ga. Našao ga je šumar
Ubojica zadavio Eliota C. (24) i zapalio ga. Našao ga je šumar

S njim se slažu i lokalni lovci, koji su zbog osjetljivosti istrage željeli ostati anonimni.
- Nije ugodno. Kao lovci se nerijetko susrećemo sa strvinama životinja, ali ne znam ikoga od nas tko je ikad naišao na ljudski leš i to još spaljeni. Mogu samo pretpostaviti kako se osjećao čovjek koji je prvi uočio taj prizor, ne daj bože nikome - zaključili su sugovornici jednog lokalnog lovačkog društva izražavajući nadu da će se slučaj što prije riješiti te počinitelj ili počinitelji pronaći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12

VIDEO