Obavijesti

News

Komentari 40

Hrvat na kruzeru: Ne daju nam uploviti, ponestaje nam hrane...

Hrvat na kruzeru: Ne daju nam uploviti, ponestaje nam hrane...
1

Hrvati koji rade na kruzeru Celebrity Eclipse s još 2300 putnika i 1300 članova posade već dva dana ne mogu uploviti u luku San Antonio nego kruže oko nje. Čileanska Vlada zatvorila je granice zbog straha od korone

VIDEO

Kruzer Celebrity Eclipse s kapacitetom od 4000 ljudi, ostao je ploviti oko luke San Antonio već puna dva dana. Čileanska vlada zabranila pristup kruzerima na svojoj obali zbog straha od pandemije korona virusa. 

Iako na kruzeru nije zabilježen niti jedan slučaj COVID-a 19, nije poznato kada će kruzer moći uploviti u luku, a hrane i goriva je sve manje... 

Kruzer je trebao uploviti u luku 15. ožujka u ranim jutarnjim satima no prije uplovljavanja dobili su zapovijed čileanskih vlasti da brod - ne smije uploviti u luku San Antonio. 

Iz Celebrity Cruises-a su zbog epidemiološke situacije obustavili svako krstarenje, a svi putnici se s njihovih kruzera moraju iskrcati u prvoj luci. Za kruzer Eclipse je od tad počela prava agonija. 

- Već se dva dana vrtimo u krug. Ne znamo što će biti s nama, putnici su zasad dobro, ali zalihe nestaju... Po mojoj procjeni hrane će biti za još samo tri dana - rekao nam je Hrvat koji trenutno radi na kruzeru kao voditelj restorana. 

Na kruzeru se još nalazi desetak Hrvata koji su članovi posade te dvoje putnika. 

Prema pisanju stranih medija, navodi se da je čileanski ministar turizma dao odobrenje za pristanak kruzera u luku, dok se odobrenje ministra zdravstva Jaime Mañalich još uvijek čeka. Naime, nakon što se na kruzeru koji je plovio u čileanskim vodama, ispostavilo da je stariji Britanac nakon testiranja bio pozitivan na korona virus, Mañalich je odmah najavio zabranu pristajanja kruzera u lukama diljem zemlje. 

Kapetanija broda, kao i agencija Celebrity Cruises-a još uvijek pregovaraju s američkom ambasadom i čileanskim vlastima kako bi 'kontrolirano mogli iskrcati putnike s broda i vratiti kućama'. 

Na kruzeru su putnici različitih nacionalnosti, iako je najviše Amerikanaca. 

- Otišli smo iz San Antonia i sada smo ispred luke Valparaiso. Iskrcali smo goste koji su iz Čilea i dobili gorivo. Ostali gosti ostaju na brodu i večeras idemo za San Diego, trebat će nam 10 dana plovidbe - javio nam je hrvat sa kruzera. 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a