Obavijesti

News

Komentari 237

"Ne postoji ultimatum, mi tako s Mostom ne komuniciramo"

"Ne postoji ultimatum, mi tako s Mostom ne komuniciramo"
3

Ponekad nije lako, ali se uvijek dogovorimo, rekao je šef HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade o suradnji s Mostom. Rekao je i da ne želi više komentirati Milanovića da ne ispadne da su u svađi

VIDEO

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade, Tomislav Karamarko u Omišu, gdje se slavila 26. obljetnica stranke, najavio je da će se rezati troškovi Ureda predsjednice, ali i oni Ureda bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. 


- Svi će dobiti manje, ne znam koliko konkretno, nisam uzeao sa sobom specifikaciju, ali rashodovna strana mora biti priladođena nekakvom, nazovimo to, poticajnom proračunu. Za Ured bivšeg predsjenika postoji velika opasnost, blago rečeno, tu govorimo o nekoliko milijuna kuna godišnje – kazao je Karamarko. Na upit je li postavljen ultimatum MOST-u da Milijan Brkić mora biti ministar branitelja ili će se na nove izbore kazao je kako to nije istina. 

'Ne postoji ultimatum'


- Ne postoji ultimatum, to je netko izmislio, jednostavno rečeno. Mi sa MOST-om tako ne komuniciramo, ponekad nije lako, ali se uvijek dogovorimo – rekao je Karamarko osvrnuvši se i na Milanovićeve izjave koji je kazao kako izvještaj Europske komisije o stanju u državi nije ništa loše. 

'Ne želim više komentirati Milanovića'

 

POGLEDAJTE VIDEO: Izjava Karamarka o Milanoviću

Pokretanje videa...

00:17


- Ma on je malo pomaknut, Europska komisija je rekla što misli o njihovom radu. Od šest točaka samo jednu mjeru su implementirali. Najveći problem jest što je Hrvatsku doveo na rub propasti, pred nama je puno posla ispravljanja njihovih grešaka  i neznanja. Ne želim više komentirati Milanovića jer će ispasti da smo u nekoj svađi – rekao je Karamarko. 

'EU nema plan ni taktiku za izbjeglice'


Na pitanje kako komentira podatak Europske komisije da je iz Hrvatske iselilo 15.000 ljudi, a ne 100.000, koliko tvrde iz HDZ-a rekao je da EK nema točan podatak te da on zna kako je 93.000 Hrvata otišlo samo u Njemačku. Za nadolazeći val izbjeglica, koji se očekuje na proljeće, Karamarko je izrazio žaljenje što Europska unija nema zajednički plan niti strategiju ni taktiku. 


- To znači da će se svaka zemlja morati sama snalaziti. Nisam od onih koji će staviti vojsku na granice. Mi ćemo napraviti sve da zaštitimo našu domovinu i građane, ali i da budemo humani tijekom postupanja prema tim nesretnim ljudima. 
Komentirao je i kandidaturu Ivice Jurjevića za predsjednika stranke rekavši kako su izbori u  travnju ili svibnju te da se svatko tko ima ambicije može kandidirati. 


- To je dobro, mi smo i hrvatska, ali i demokratka zajednica – zaključio je Karamarko. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 237
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina