Obavijesti

News

Komentari 0

Ne stignu isporučiti: Za Božić će Lego ostati bez kockica

Ne stignu isporučiti: Za Božić će Lego ostati bez kockica
1

Nije precizirano koje serije igračaka i koje zemlje će time biti pogođene. Tvrtka će uspjeti dostaviti pošiljke koje su već naručene. Potražnja je trenutačno ogromna

VIDEO

Nećemo biti u mogućnosti isporučiti sve narudžbe naših kupaca do kraja ove godine, rekao je glasnogovornik Lega, Roar Trangbaek.

Nije precizirao koje serije igračaka i koje zemlje će time biti pogođene. Dodao je kako će tvrtka uspjeti dostaviti pošiljke koje su već naručene i da su premašene sve njihove prognoze u količini potražnje.

- Tvornice nam rade na maksimumu i sve ćemo učiniti da zadovoljimo potražnju kupaca - tvrdi Trangbaek. Danska tvrtka nedavno je postala najveći svjetski proizvođač igračaka, prestigavši američki Mattel koji proizvodi igračke kao što su Barbike. Izbijanje na prvo mjesto vjerojatno dijelom duguju i lanjskom filmu “Lego”.

Prodaja njihovih kockica porasla je 18 posto u prvoj polovici ove godine i tvrtki donijela zaradu od 2,1 milijardi dolara, dok su njihovi konkurenti Mattel i Hasbro zaradili 1,9 i 1,5 milijardi dolara. Lego trenutačno gradi tvornicu u kineskom Jiaxingu, 100 km od Shanghaija. 

Pretpostavlja se da će proraditi 2017. godine i trebala bi opskrbljivati azijsko tržište. Već imaju tvornice u Danskoj, Mađarskoj, Češkoj i Meksiku. I lani su prije Božića imali problema s isporukom igračaka u nekim zemljama, uključujući Dansku i Kanadu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'
DVOSTRUKO UBOJSTVO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'

Dvostruko ubojstvo šokiralo je Bjelovar u subotu ujutro. U stravičnom zločinu još je jedna žena teško ozlijeđena potvrdili su iz policije
Stravična nesreća kod Zeline: Iz potpuno smrskanog BMW-a su izvlačili ljude. Četvero  u bolnici
VATROGASCI SPAŠAVALI LJUDE

Stravična nesreća kod Zeline: Iz potpuno smrskanog BMW-a su izvlačili ljude. Četvero u bolnici

Do prometne nesreće došlo je u subotu iza ponoći na autocesti A4 na 72. kilometru u smjeru Zagreba. Četvero ljudi prebacili su u KBC Zagreb i KB Dubrava