News

Komentari 348

VIDEO Capak na drive-in punktu za cijepljenje u Virovitici: Ovako je ugodnije, a treći val je gotov

VIDEO Capak na drive-in punktu za cijepljenje u Virovitici: Ovako je ugodnije, a treći val je gotov

U Virovitičko-podravskoj županiji danas se počelo s drive-in cijepljenjem. U Virovitici je otvoren prvi drive-in punkt za masovno cijepljenje građana. Na otvaranje je došao i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo

Građane u Virovitici cijepe u prostoru Viroexpa, a na cijepljenje mogu doći i pješice ili u automobilu.

Oni koji dolaze automobilom svoju dozu primaju bez izlaska iz vozila. Ipak, kad prime dozu moraju pričekati 15 minuta za slučaj pojave eventualnih nuspojava.

Za one koji dolaze u automobilima na cijepljenje osiguran je parking.

Na otvaranju prvog drive-in punkta u Virovitici je i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak,

POGLEDAJTE VIDEO: U Virovitici počelo drive - in cijepljenje

 - Po prvi puta u Hrvatskom imamo priliku vidjeti ovaj drive-in način. Ljudima je puno lakše i ugodnije čekati, nadamo se da će i drugi u Hrvatskoj upotrijebiti ovakve inovativne načine - rekao je Capak. Istaknuo je da je za današnji dan pozvano 500 ljudi na cijepljenje, a narednih dana će ih biti i više.

Pojačano cijepljenje u svim županijama

Capk je kazao kako  u Hrvatskoj imaju rok do kraja lipnja potrošiti dva milijuna doza i da će procijepiti do tada oko 55 posto stanovništva. 

 - Cjepivo AstraZenece je dobro cjepivo, u vrlo rijetkim slučajevima se događaju tromboembolijski događaji i apsolutno je ogromna prednost cijepiti se - naglasio je primarijus Capak.

Epidemija nije gotova nego je završio treći val

Najavio je i pojačano cijepljenje u svim hrvatskim županijama.

Komentirao je brojke novooboljelih te kazao da se krivulja prelomila i da broj novooboljelih pada te da očekuju da će kroz nekoliko dana pasti i broj hospitaliziranih i preminulih.

- Epidemija nije gotova nego je završen treći val koji još na svom repu može imati nekih varijacija s brojem novooboljelih - naglasio je Capak.

Najčitaniji članci