Obavijesti

News

Komentari 13

Ne žele Trumpa na čelu SAD-a: Prosvjednici zapalili zastavu

Ne žele Trumpa na čelu SAD-a: Prosvjednici zapalili zastavu

Policija u Clevelandu uhitila je 18 osoba nakon sukoba s prosvjednicima koji su palili američku zastavu u blizini ulaza u dvoranu gdje se održavala republikanska konvencija

VIDEO

Prosvjednici su palili američku zastavu u blizini ulaza u dvoranu gdje se održavala republikanska konvencija na kojoj je Donald Trump službeno postao predsjednički kandidat te stranke za izbore u studenom.

Dvoje uhićenih optuženo je za napad na policajce koji su pokušavali zaplijeniti zastavu, rekao je šef clevelandske policije Calvin Williams. Nekima od prosvjednika za vrijeme incidenta zapalile su se hlače. "Dok su pokušavali odmaknuti zastavu koju smo mi pokušavali ugasiti, plamen im je zahvatio nogavice", rekao je Williams.

- Prosvjednici su optuženi za napad na policajca jer je on pokušavao ugasiti zastavu kad je vidio da je pale, a bilo je i protuprosvjednika koji su je pokušali oduzeti - rekao je šef policije.

Od ostalih šesnaest prosvjednika, petnaest ih je optuženo za prekršaj poticanja nasilja u blizini Quicken Loans Arene, priopćila je policija ne navodeći za što je optužen preostali prosvjednik.

Spaljivanje američke zastave zaštićeno je Prvim amandmanom američkoga ustava koji štiti pravo na slobodu govora te nijedan od prosvjednika nije optužen za spaljivanje zastaev.

Tijekom tučnjave ozlijeđena su dvojica policajaca koja su, kako je rekao Williams, pretrpjela slabije udarce.

Tijekom toga incidenta uhićen je najveći broj prosvjednika za vrijeme četverodnevne konvencije koja završava u četvrtak, a ukupno ih je uhićeno 23. Prije toga pet je osoba uhićeno u tri različita incidenta.

Skupina koja se naziva Revolucionarni klub obavijestila je novinare da namjeravaju spaliti zastavu kako bi prosvjedovali protiv američke politike, posebno protiv vojnih intervencija u inozemstvu.

Prethodni prosvjedi u vrijeme konvencije bili su uglavnom mirni, a policija provodi nadzor kojim pokušava očuvati red, rekao je Williams. "Ima nekih skupina na koje motrimo jer znamo da pokušavaju izazvati nered na ovoj konvenciji", dodao je.

Bogati građevinski poduzetnik Trump izazvao je bijes mnogih Amerikanaca prijedlozima poput izgradnje zida duž američko-meksičke granice i smanjivanja useljeništva iz muslimanskih zemalja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je