Obavijesti

News

Komentari 228

'Nećemo im dopustiti da nam uzmu naše nacionalno blago'

'Nećemo im dopustiti da nam uzmu naše nacionalno blago'
14

Kolinda Grabar Kitarović posjetila je Lipik i Pakrac. Ponovno je kritizirala SDP-ovu Vladu. Rekla je da su smjenjivali sposobne, a na funkcije postavljali podobne

VIDEO

Prvo što ću napraviti kad postanem predsjednica bit će razgovor s predsjednikom Vlade Zoranom Milanovićem. Zatražit ću da organizira sjednicu Vlade i podnese izvještaj o stanju u državi te da mi kaže što će učiniti kako bi zemlju izvukli iz krize. Ukoliko ne budu imali rješenja, a sumnjam da imaju jer to dosad nisu pokazali, neka spakiraju koferiće i napuste Banske dvore, rekla je Kolinda Grabar Kitarović na predizbornom skupu u Požegi. 

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a na turneji Slavonijom posjetila je i Lipik i Pakrac. Optužila je Vladu zbog očajnog stanja u hrvatskom ratnom zrakoplovstvu te se osvrnula na prisilno slijetanje MIG-a 21 kojim je upravljao brigadir Ivan Selak. 

– Njihov odnos prema oružanim snagama je katastrofa. To je veleizdaja i prijevara ove Vlade. Nova pravednost Ive Josipovića pretvorila se u kukuriku pravednost za privilegiranu kastu pojedinaca. Postavili su podobne, a smjenjivali sposobne. Ova Vlada dovela je državu na rub bankrota – izjavila je Grabar Kitarović. 

Dodala je kako u posljednjih šest godina kumulativni pad BDP-a iznosi 13 posto dok nezaposlenost iznosi 18 posto. Prozvala je Vladu za nesposobnosti jer nisu bili u stanju napisati program ruralnog razvoja zbog čega je Hrvatska ove godine izgubila 2,2 milijarde kuna. 

– Dobili su više od 300 primjedbi. Taj je novac vjerojatno izgubljen i za sljedeću godinu. Iz programa pomoći EU za ujednačeni rast i razvoj iz poljoprivrede i ribarstva na raspolaganju su imali 11 milijardi kuna, a do sredine prosinca oni su iskoristili nula kuna. To je ravno veleizdaji. Monetizacijom nam žele uzeti naše nacionalno blago, ali im nećemo to dopustiti – objasnila je okupljenima.

Predsjednička kandidatkinja se u pješačkoj zoni u centru grada na jednom štandu okušala i u pečenju gojtana, starog slavonskog jela koje je slično uštipcima, ali se pravi od smjese za palačinke. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 228
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...