Obavijesti

News

Komentari 56

'Nećemo podržati proračun ne date li djeci besplatne knjige...'

'Nećemo podržati proračun ne date li djeci besplatne knjige...'
1

Izvor blizak tom saborskom klubu kaže da su njegovi zastupnici sa svojim zahtjevom u utorak upoznali ministra financija Zdravka Marića, pozivajući se pritom na ustavnu odredbu...

VIDEO

Državni proračun za iduću godinu, o kojem će Hrvatski sabor glasovati u ponedjeljak 3. prosinca, neće imati podršku 'Bandićevog', odnosno Kluba zastupnika Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika, ne osiguraju li se u njemu sredstva za besplatne udžbenike za osnovnoškolce u cijeloj državi, doznaje se u utorak u Saboru.

Izvor blizak tom saborskom klubu kaže da su njegovi zastupnici sa svojim zahtjevom u utorak upoznali ministra financija Zdravka Marića, pozivajući se pritom na ustavnu odredbu da je obvezno obrazovanje besplatno, da bi to financijski rasteretilo roditelje i riješilo ih obveze hodanja po knjižarama.

 Oko 200 milijuna kuna, koliko bi trebalo za besplatne udžbenike, moguće je naći u proračunu koji za iduću godinu iznosi 140 milijardi kuna, a potrudi li se, država kroz sustav središnje javne nabave lako može doći do najpovoljnijih ponuđača, uvjereni su u Klubu kojemu je na čelu stranka zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

 Traže da se na tragu tog zahtjeva uredi i novi zakon o udžbenicima, uz poruku: "Ako ima za tablete, ima i za besplatne udžbenike".

 Smatramo da država ima prostora i vremena za prihvatiti naš prijedlog, udžbenici se osiguravaju na jesen, pa do tada ima vremena organizirati se, poručuje izbor blizak klubu i napominje da stav deset članova kluba dijeli i nezavisni Željko Lacković.

 Za donošenje državnog proračuna potrebno je 76 zastupničkih glasova, a glasovanje će biti 3. prosinca 2018. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...