Obavijesti

News

Komentari 32

"Neću razgovarati o rezoluciji i autonomiji Srba na Kosovu"

"Neću razgovarati o rezoluciji i autonomiji Srba na Kosovu"
1

Glavni pregovarač s Beogradom Hashim Thaçi je najavio kako će na sastanku s Dačićem razgovarati i "o rasformiranju ilegalnih struktura Srbije na sjeveru Kosova"

VIDEO

Prijedlog Srbije da općine sa srpskom većinom dobiju status autonomnih općina je neprihvatljiv i nećemo dozvoliti da se nađe na stolu na pregovorima u Bruxellesu - rekao je kosovski premijer i glavni pregovarač s Beogradom Hashim Thaçi na današnjem sastanku s vođama kosovskih parlamentarnih stranaka uoči odlaska u Bruxelles gdje je za 17. siječnja dogovoren nastavak dijaloga, javlja agencija Tanjug pozivajući se na priopćenje ureda kosovske vlade.

Thaçi je rekao kako u nastavku dijaloga kosovska vlada neće prihvatiti razgovarati, kako je rekao, o statusu Kosova, odnosno neovisnosti, teritorijalnoj cjelovitosti i međunarodno priznatim granicama, unutrašnjoj organizaciji koja je uspostavljena shodno planu Ahtisaarija i Ustavu Kosova kao i ostvarivanju svih sporazuma koji su postignuti tijekom tehničkog dijaloga. Među ciljevima razgovora, kako se navodi u priopćenju, bit će "uklanjanje sigurnosnih struktura Srbije sa sjevera Kosova, stvaranje uvjeta za održavanje slobodnih izbora u općinama na sjeveru Kosova i za sudjelovanje građana ovog dijela države na općim izborima na Kosovu".

Thaçi je najavio kako će na sastanku s Dačićem razgovarati i "o rasformiranju ilegalnih struktura Srbije na sjeveru Kosova kao i o mehanizmima za transparentnost izdvajanja i uporabu sredstava za srpsku zajednicu na Kosovu kojima bi se upravljalo iz kosovske vlade, uz predstavnike srpske i međunarodne zajednice". Kosovo očekuje, može se pročitati iz priopćenja, da se na kraju procesa postigne "međunarodno obvezujući sporazum o normalizaciji odnosa između dvije zemlje, koji će jamčiti EU, SAD i zemlje velike petorke ", te da "omogući učlanjenje Kosova u UN i druge međunarodne mehanizme”. Kosovo ne očekuje priznanje Srbije, ali drže kako se Kosovu mora osigurati ulazak u UN i otvoriti put za učlanjenje u NATO i EU.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...