Obavijesti

News

Komentari 52

Neda Livljanić je na zahtjev dragoga sredila Pripuzu da se u kampu bavi ugostiteljstvom

Neda Livljanić je na zahtjev dragoga sredila Pripuzu da se u kampu bavi ugostiteljstvom

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv troje od petero okrivljenika

VIDEO

USKOK je, na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a te rezultata izvida koje su proveli USKOK, policija i Samostalni sektor za financijske istrage Porezne uprave, donio rješenje o provođenju istrage protiv petero hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Pripuz i ostali privedeni na ispitivanje u Splitu. Jedan pušten da se brani sa slobode
Pripuz i ostali privedeni na ispitivanje u Splitu. Jedan pušten da se brani sa slobode

Osnovano se sumnja da je Dario Filipi, od 3. veljače 2021. do 9. listopada 2023. u Šibeniku i Murteru, nakon što su se Filipi i Boris Kulušićdogovorili da će Kulušić obavljati djelatnost pružanja usluga smještaja u svom kampu koristeći se rješenjem za pružanje takvih usluga izdanim na ime Filipija, od Nede Livljanić, voditeljice Odsjeka za obrtništvo i turizam Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, poljoprivredu, ruralni razvoj i EU fondove Šibensko kninske županije, zatražio da izda traženo rješenje na što je ona pristala.

Iako su svi znali da Filipi nema uporabu dozvolu za kamp, da ugostiteljski objekt ne ispunjava minimalne uvjete i uvjete za kategoriju te da se katastarske čestice na kojima namjerava ishoditi odobrenje za kamp nalaze izvan građevinskog područja, Livljanić je s ciljem da dvojcu omogući stjecanje koristi omogućavanjem obavljanja ugostiteljske djelatnosti, sačinila zapisnik o obavljenom očevidu iako očevid nikad nije obavljen.

Zovi Nedu za lažni kamp na Murteru: ‘Ajmo biti realni, tko od nas nije bespravni graditelj?’
Zovi Nedu za lažni kamp na Murteru: ‘Ajmo biti realni, tko od nas nije bespravni graditelj?’

U zapisniku je neistinito navela da je zajedno s višom stručnom suradnicom na objektu u vlasništvu Darija Filipija obavila očevid te utvrdila kako ispunjava sve uvjete propisane mjerodavnim zakonom i pravilnikom. Na temelju tako sačinjenog zapisnika o očevidu Livljanić je zatim Filipiju izdala rješenje za obavljanje ugostiteljskih djelatnosti u kampu, na osnovu kojeg je Kulušić obavljao navedenu ugostiteljsku djelatnost u svom kampu čime je ostvario nepripadnu imovinsku dobit od najmanje 47.625,31 eura.

Nadalje se osnovano sumnja da je Zoran Pripuz u razdoblju od 21. rujna 2022. do 18. listopada 2022. u Šibeniku, Murteru i Zagrebu, nakon što je Upravnom odjelu za gospodarstvo, turizam, poljoprivredu, ruralni razvoj i EU fondove Šibensko-kninske županije podnio zahtjev da mu se za nekretninu u Murteru izda rješenje o odobrenju za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu vrste kamp, iako za to nisu bili ispunjeni uvjeti propisani zakonom niti je u prilogu navedenog zahtjeva dostavio svu zakonom propisanu dokumentaciju te znajući da je Eduard Maržić ljubavnoj vezi s Nedom Livljanić od Maržića zatražio da od svoje drage zatraži da izda traženo rješenje, a na što je Livljanić pristala u cilju da Pripuzu omogući stjecanje koristi omogućavanjem obavljanja ugostiteljske djelatnosti.

Pozadina uhićenja na Murteru: 'Izdavala rješenja za bespravne kampove, voljela je 'pomoći'...'
Pozadina uhićenja na Murteru: 'Izdavala rješenja za bespravne kampove, voljela je  'pomoći'...'

Iako su svi znali da Pripuz nema uporabnu dozvolu za navedeni kamp, da objekt ne ispunjava minimalne uvjete i uvjete za kategoriju, da se katastarske čestice na kojima namjerava ishoditi odobrenje za kamp nalaze izvan građevinskog područja odnosno da se na njima ne može graditi kamp te da nije vlasnik svih čestica, navodi USKOK, Livljanić je sačinila zapisnik o obavljenom očevidu u kojem je neistinito navela da je zajedno s višom stručnom suradnicom uz prisutnost Zoran a Pripuza obavila očevid na objektu u njegovom vlasništvu iako očevid nikad nije obavljen.

Državni inspektorat za 24sata objasnio što su sve otkrili u kampovima uhićenih vlasnika
Državni inspektorat za 24sata objasnio što su sve otkrili u kampovima uhićenih vlasnika

U zapisniku o očevidu Neda Livljanić je neistinito navela kako isti ispunjava sve uvjete propisane mjerodavnim zakonom i pravilnikom, a potom je na temelju tako sačinjenog zapisnika donijela rješenje kojim se Zoranu Pripuz odobrava pružanje ugostiteljskih usluga u kampu.

USKOK je sucu istrage predložio određivanje istražnog zatvora protiv troje okrivljenika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...