Obavijesti

News

Komentari 20

'Nedjelja je 14 jer ostale nisu profitabilne, donose dohodak'

'Nedjelja je 14 jer ostale nisu profitabilne, donose dohodak'
1

Horvat je istaknuo da radne/neradne nedjelje nemaju veze s predizbornom kampanjom već da je to nešto na čemu se radi već dvije godine i to kroz analize modela regulacije rada nedjeljom

VIDEO

Gost na N1 bio je ministar gospodarstva Darko Horvat. Ministar je pojasnio kako je ministarstvo točno došlo do famoznih "14 profitabilnih radnih nedjelja" zbog kojih su se poduzetnici podigli na noge.

Kaže da su na 14 radnih nedjelja došli u razgovorima sa socijalnim partnerima HGK, HOK i HUP u kojima su ustanovili da je 14 nedjelja profitabilnih, sve ostale su radne, ali ne donose profit nego dohodak i s time se slažu i u Vladi.

Horvat je istaknuo da radne/neradne nedjelje nemaju veze s predizbornom kampanjom već da je to nešto na čemu se radi već dvije godine i to kroz analize modela regulacije rada nedjeljom. Također, smatra da bi rad nedjeljom trebao biti plaćen 50 posto više nego redovan radni dan.

Napominje da je zabrana rada nedjeljom bila isključivo epidemiološka mjera, a ne politička.

- Nedjelja se može kompenzirati petkom, subotom i ponedjeljkom i to pokazuju fiskalizirani računi pa zato ne vidim problem da određeni broj nedjelja bude neradan - kaže Horvat i dodaje da bi zakon već bio u javnoj raspravi da nije bilo epidemije koronavirusa.

Oko angažmana na izborima ne krije ambicije, želi biti na listi u trećoj izbornoj jedinici i očekuje povjerenje Andreja Plenkovića. Za poziciju kaže da nije bitna, uvjeren je da će osvojiti četiri mandata i boriti se za peti.

Podsjećamo, ministar Horvat je objasnio da je svemu prethodila dvogodišnja analiza prema kojoj je ustanovljeno da trgovci imaju tek 14 profitabilnih nedjelja godišnje što je na noge podignulo poduzetnike.

 Slobodan Školnik, predsjednik Uprave Emmezete, to je nazvao veleizdajom.

- Ovo je zabrana gospodarske aktivnosti koja znači da će BDP sigurno dodatno pasti te da će rasti nezaposlenost. U uvjetima krize nemjerljivih razmjera, kada ionako pada gospodarska aktivnost i smanjena je potrošnja, to je ravno veleizdaji - rekao je Školnik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.