Obavijesti

News

Komentari 59

Balenović: Da je Josipović 'pravi', zaustavio bi progon

Balenović: Da je Josipović 'pravi', zaustavio bi progon
6

U emisiji 'Nedjeljom ujutro uživo uz 24sata TV' gosti Tihomira Ladišića bili su Vesna Balenović i Mijat Stanić. Razgovarali su o tome isplati li se prijaviti korupciju

VIDEO

U Nedjeljnom jutru uživo sa 24sata govorili su Vesna Balenović koja je otpuštena kada je upozorila na kriminal u INI i Mijat Stanić, predsjednik sindikata u Hrvatskim autocestama, tvrtki u kojoj su pokradeni milijuni.

Odlazak Sanadera okidač za otkrivanje korupcije

Odlaskom Sanadera 2008. i dolaskom jedne žene (Kosor op. a) pomaknula se lavina i borba sa korupcijom, smatra Vesna Balenović i kaže da nakon toga premijerki nije bilo nimalo lako.

 - Imala je pirane oko sebe. Znam to kao žena. Ali ne zaboravite u svemu tome i ulogu Bajića koji je dobio veće ovlasti - rekla je Balenović u emisiji

Ina ju još nije vratila na posao iako Balenović ima dokument državnog odvjetništva u kojem stoji  da je uspjela dokazati tvrdnje iz kaznene prijave. Nadala se da će ju to vratiti na posao, no to se ipak nije dogodilo.  Danas Ina kaže da je njen otkaz konačan.

- Kada bi me vratili na posao morali bi mi dati obeštećenje za sve ove godine i plaće koje nisam primala. Osim toga, priznali bi da su najveći kršitelj radnih prava u Hrvatskoj i zato to nisu učinili, kaže. Nije joj žao što se upustila u sve to, jer je jaka žena.  Smatra da je predsjednik Josipović 'pravi' založio bi se da se prekine progon protiv nje. 

- Isto vrijedi i za premijerku Kosor jer to je sramota za Hrvatsku državu - kaže Balenović. 

Podsjetimo, predsjednica udruge Zviždač, Vesna Balenović, podnijela je kaznenu prijavu protiv nekoliko direktora u Ini zbog krađe goriva koje je nestajalo u transportu od razdoblju prije 2000. godine. Balenović kaže da je direktor Milovan Buchberger odgovoran za krađu goriva kasnije dobio posao u zagrebačkoj Gradskoj plinari. (podnio je ostavku 18.3. 2011. op.a.) 

Stanić: Treba 'dignuti šapu' politike sa pravosuđa

Predsjednik sindikata u HAC-u, Mijo Stanić, smatra da zakon ne štiti ljude koji prijavljuju korupciju. Mediji su objavili da je HAC platio 3,5 milijuna kuna za dva WC-a na odmorištu Mosor između Dugopolja i Ravče. Troškovnici su se napuhavali na dionici između Dugopolja i Ploča. Sumnja se da je tu ukradeno 100 milijuna eura. Za sada nema nepravomoćnih presuda. 

Doći će vrijeme kad će se netko obračunati s korupcijom čim netko 'digne šapu' politike s pravosuđa - smatra Stanić. 

Stanić ipak poziva sve koji znaju za korupciju to prijave DORH-u i USKOK-u. Smatra da će oni ipak odraditi svoj posao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...