Obavijesti

News

Komentari 203

Nedostaje mu raketa: Ubojica putnika aviona već je u Rusiji

Nedostaje mu raketa: Ubojica putnika aviona već je u Rusiji
2

Dva sata nakon rušenja aviona malezijskog Boeinga na letu MH17 Ukrajinci su snimili BUK raketni sustav kako odlazi u Rusiju. Nedostajala mu je jedna raketa

VIDEO

Ukrajinsko ministarstvo obrane objavilo je video raketnog sustava BUK koji dva sata nakon stradanja 298 putnika malezijskog aviona krišom putuje prema ruskoj granici. Nedostaje mu barem jedna raketa. Snimka nije potvrđena od neovisnih izvora.

VIDEO

Stravične scene: Tijela se raspadaju na suncu

Međunarodni promatrači OSCE-a koji su stigli u Grabovo u Ukrajini gdje je pao avion svjedoče o stravičnim prizorima.

- Nas 25 nisu dočekali baš prijateljski. Vidjeli smo tijela koja se raspadaju na užarenom suncu. Područje pada aviona je jako veliko, ali čini se da proruski separatisti nisu manipulirali mjestom nesreće. Dali su nam da pregledamo samo jedno manje područje i dočekali nas neprijateljski - rekao je Michael Bociurkiw iz OSCE-a.

On svjedoči da na mjestu pada nema reda, a kada su tražili zapovjednika tog područja dočekao ih je samo jedan do zuba naoružan muškarac koji je izgleda bio pijan.

Američki predsjednik optužio je Rusiju

Američki predstavnici pri Vijeću sigurnosti kazali su kako postoje dokazi da je projektil zemlja-zrak ispaljen s teritorija koji je pod nadzorom proruskih separatista. Isto je na konferenciji za novinare ponovio i američki predsjednik Barack Obama.

- Nemamo vremena za propagandu i nemamo vremena za igrice. Ukrajina i separatisti se moraju pridržavati primirja. Zrakoplov je pogođen projektilom s teritorija koji kontroliraju proruski separatisti. Ovo je definitivno poziv za buđenje cijeloj Europi i svijetu koji pokazuje koje su posljedice eskalirajućeg sukoba na istoku Ukrajine - rekao je Obama, dodavši kako ruski čelnik Vladimir Putin ima najveću kontrolu nad nasilnom situacijom u Ukrajini.

Istog stava je i OESS koji je objavio da postoje snažne indikacije da su raketu ispalili proruski separatisti. Pozvali su Moskvu i Kijev na hitnu deeskalaciju sukoba.

80 djece je poginulo

Avion Malaysia Airlinesa pao je u četvrtak kod sela Grabovo u Ukrajini, 40 kilometara od ruske granice. U Boeingu 777 Malaysia Airlinesa bilo je oko 300 ljudi. Svi su poginuli, a među poginulima je i 80 djece.

Za sada je potvrđeno da je poginulo 189 nizozemskih državljana, 44 malezijska uključujući 15 članova posade, 27 Australaca, 12 državljana Indonezije, 10 Britanaca, 4 njemačka i 4 belgijska državljana, troje Filipinaca, po jedan Kanađanin, Novozelanđanin i Amerikanac. Državljanstva još dvoje ljudi nisu potvrđena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 203
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...