Obavijesti

News

Komentari 14

'Neka ovo bude opomena': Iz policije priznali greške

'Neka ovo bude opomena': Iz policije priznali greške
5

Na pogrebu u Bijelim Vodama u petak se obitelj oprostila od Nikoline Metikoš (23). U policiji kažu kako su trebali pretresti Nikolinina ubojicu

VIDEO

Neka Nikolinin slučaj bude poticaj promjenama. Usprotivimo se nasilju, rekao je mještanin Bijelih Voda kraj Gline uoči pokopa Nikoline Štajduhar, rođ. Metikoš (23) u tom selu. Na groblje u njezino selo došli su mnogi stanovnici Gline i okolice. Plakali su dok su ispraćali njen lijes u prikolici traktora posutoj cvjetnim laticama.
U međuvremenu, iz  policije su priznali  da su Josipa Štajdohara (29), koji je Nikolinu ubio hicem u glavu usred Gline, trebali prije ubojstva odvesti u postaju. Sreli su ga prije nego se sastao s Nikolinom, ali nisu ga ni pokušali pretresti. Prihvatili su njegovu izjavu da će se sam javiti u postaju nakon sastanka s djecom. U policiji dodaju da je pogriješio i šef smjene Policijske postaje Glina. On je znao da su pronašli Štajdohara, ali nije naredio policajcima da ga dovedu u postaju. Protiv policajaca će pokrenuti stegovni postupak. Policija će od Državnog odvjetništva tražiti savjet u vezi s utvrđivanjem odgovornosti ostalih službenika koji su sudjelovali u zaštiti prava Nikoline Štajdohar (23) i njezine djece. U MUP-u ističu kako se utvrđuje i odgovornost za propuste zbog kojih je Štajdohar naoružan, prošavši kraj zaštitara, ušao u Centar za socijalnu skrb. Dodaju i da se Štajdohar s bivšom suprugom i djecom sastao bez nadzora iako je sud naredio sastanke isključivo u nazočnosti djelatnika Centra za socijalnu skrb. Štajdohar je nakon ubojstva pucao sebi u glavu. I dalje je u bolnici, gotovo bez izgleda da preživi.
Priopćenjem se javio i Općinski sud u Glini. Ondje su se rastali Nikolina i Josip te je sud odredio da Josip svake srijede viđa djecu po dva sata pod nadzorom Centra za socijalnu skrb. U sudu se pravdaju kako kod njih nije u tijeku niti jedan kazneni postupak protiv Štajdohara zbog nasilja u obitelji, prijetnje ili sličnih djela.
A iz Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi najavili su nadzor nad glinskim Centrom za socijalnu skrb. Žele utvrditi je li netko ondje pogriješio. Ako jest, žele znati tko je odgovoran za propust.
Neslužbeno doznajemo da policija pokušava otkriti od koga je Josip ilegalno kupio pištolj, jer bi i taj čovjek trebao odgovarati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...