Obavijesti

News

Komentari 171

'Neka Petrov osnuje stranku, a onda nek dijeli lekcije drugima'

'Neka Petrov osnuje  stranku, a onda nek dijeli lekcije drugima'
1

Ranko Ostojić o željeznoj ogradi na graničnom prijelazu Batina: 'Pretpostavljam da se radi o jednoj predstavi koja bi trebala dokazati da je Hrvatska spremna'

VIDEO

Ranko Ostojić, bivši ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik SDP-a, gostovao je u RTL Direktu. Prvo se dotakao željezne ograde koja je u četvrtak na graničnom prijelazu Batina prvo postavljena pa uklonjena.

- Nemam puno informacija. Pretpostavljam da se radi o jednoj predstavi koja bi trebala dokazati da je Hrvatska spremna na određenim mjestima postaviti određene prepreke. Migrantski val mijenja svoju rutu, ne više preko Grčke već iz Turske preko Bugarske prema Mađarskoj, i to bi bila varijanta da se pokaže da je spremnost da se takvi prijelazi zatvore. No, prema informacijama koje imam, taj novi val izbjeglica biti će daleko manji od onog koji je bio lani. Očekujem da oni koji su za to nadležni da vide što se zapravo događa. Nijedna žica neće riješiti problem izbjeglica, treba jedinstvena zajednička odluka na razini cijele Europske unije - rekao je Ostojić.

'HDZ i HSLS su opstruirali sjednicu Odbora'

Dotakao se i Saborskog odbora za nacionalnu i unutarnju sigurnost koji je trebao održati sjednicu, ali je otkazana. 

- Na dnevnom redu su trebali biti izvješće SOA-e oko navijačkih nereda u Francuskoj na Euru, ali se trebalo razgovarati i o izboru kandidata Vijeća za građanski nadzor. HDZ je opstuirao zajedno s HSLS-om koji je čak bio inicijator cijele te inicijative. Mi na žalost po svemu sudeći nećemo imati priliku jedan transparentni postupak koji je rađen zajednički predložiti Saboru, bez obzira kad će se on sastati, da izaberemo vijeće. Tako da će se ponovno dogoditi da će se to sve skupa otegnuti - rekao je Ostojić.

O kampanji SDP-a: Vraćamo se natrag na tračnice

Što se tiče SDP-a i kampanje za parlamentarne izbore, Ostojić je kazao da će oni raditi na smjeru 'za koji je dokazano da je pravi smjer'.

- Naša vlada je pokazala i dokazala da je izašla iz recesije. Radili smo u najboljem interesu Hrvatske i vjerujem da nakon ovog cirkusa koji smo doživjeli se vraćamo nazad na tračnice i nadamo se da će povjerenje biti dato našoj koaliciji - rekao je Ostojić.

'SDP ide u jednu široku koaliciju'

Na pitanje o suradnji s HSS-om, Ostojić je rekao da pregovori traju, te da ne bi o detaljima, no priznaje da se ide u dobrom smjeru.

Do 9. srpnja bi se moglo dosta toga znati. SDP ide u jednu široku koaliciju. Ne vidim problem ako IDS neće biti s nama - rekao je Ostojić.

O kampanji HDZ-a: Neka prvo izaberu predsjednika

Što se, pak, tiče HDZ-a i najava da će voditi drugačiju kampanju, koja će biti fokusirana na budućnost, a ne na prošlost, Ostojić govori da prvo treba sačekati da izaberu predsjednika stranke.

- 17. saznajemo novog predsjednika, ek tada će on imati legitimitet za vođenje kampanje. No čini se da će se birati samo predsjednik, jer su se svi oni koji su se zalagali za drukčiju retoriku odjednom predomislili. Mi smo dokazali da se putem Ustava možemo braniti od onih koji žele dijeliti Hrvatsku i obračunavati se sa svojim građanima. Sada su odjedanput spremni sve promijeniti? Vidjet ćemo - kaže Ostojić. 

'Neka Petrov prvo osnuje stranku, a onda neka dijeli lekcije'

Na pitanje što sa Mostom i Petrovom, s obzirom da oni i dalje ponavljaju da je njihov uvjet za suradnju taj da Milanović ne može biti premijer, Ostojić je kazao: 'Ja bih gospodinu Petrovu preporučio neka prvo osnuje vlastitu stranku. Siguran sam da on više ne bi bio na čelu one stranke koja je sposobna u pet mjeseci od izbora izgubiti 30 posto svojih zastupnika. Prvo neka osnuje stranku, a onda neka dijeli lekcije drugima'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 171
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije