Obavijesti

News

Komentari 66

"Neka Plenković odgovori je li bilo nagodbe Todorića i Vlade"

"Neka Plenković odgovori je li bilo nagodbe Todorića i Vlade"
1

Čelnik SDP-a Davor Bernardiću ponedjeljak u 16 sati obratio se novinarima. Kazao je da je Plenkovićeva današnja izjava još jedno saplitanje u laži...

VIDEO

Dobro je da je DORH napokon reagirao. Nadam se da se neće zaustaviti samo na ovome nego će proširiti i na institucije i političare koji su dijelom ovog Agrokorovog balona. Očekujem istragu i sudski proces. Najgore što se može dogoditi jest da se odigra još jedna trakavica koja će se završiti bez ikakve osude ili guljenjem krumpira koje smo mogli vidjeti, gdje nitko neće odgovarati kao u slušaju Sanader, Polančec..To sigurno neće vratiti povjerenje u institucije, kazao je čelnik SDP-a Davor Bernardić u obraćanju novinarima.

- Mislim da je danas nakon najnovijih uhićenja dokaz da saborsko Povjerenstvo treba što prije nastaviti svoj rad. Nama je u interesu da se istraga u slučaju Agrokor utvrdi što prije. Hrvatski građani imaju pravo znati što se događa - kazao je Bernardić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Potom se Bernardić osvrnuo na pisanje lex Agrokora, nazvao situaciju oko njega apsurdom i Plenkovića pozvao da odgovori na tri pitanja.

- Moram podsjetiti na jasan apsurd. Plenkovićeva vlada je dala Todoriću 6 mjeseci da pripremi obranu. On istupa 5 mjeseci nakon lex Agrokora i optužuje Vladu. Moje je pitanje je li bilo nagodbe. Pozivam Plenkovića da odgovori je li nakon pisanja lex Agrokora bilo sastanaka Todorića s predstavnicima Vlade. On nije odgovorio ni na jedno jedino pitanje i on je samo produbio sumnje u cijelu situaciju oko Agrokora. Nije odgovorio tko je lagao, Marić ili Ramljak. Nije odgovorio na pitanje tko je pisao lex Agrokor i nije odgovorio na pitanje kako je moguće da predsjednik Vlade diktira uhićenja - kazao je.

- Todorić je aktivirao lex Agrokor, zakon koji je za njega pripremio Plenković. HDZ je jednako Agrokor, to je svima jasno - istaknuo je Bernardić.

Kazao je da HDZ može sabotirati rad saborskog povjerenstva nedolaskom na sjednice. 

HDZ samo može opstruirati rad saborskog povjerenstva, što oni i čine ovih dana. Treba otkriti pravu istinu o Agrokoru, a ne Plenkovićevu ili nečiju drugu istinu. Nema razloga da pored istrage DORH-a svoju istragu ne vodi i Povjerenstvo - kazao je.

Čelnik SDP-a Davor Bernardić obratio se medijima u ponedjeljak u 16 sati nakon što je policija uhitila šest bivših članova uprave Agrokora. Izjavu je ranije dao predsjednik Vlade Andrej Plenković ustvrdivši da se Vlada ponašala odgovorno u slučaju Agrokor.

Policija je u ponedjeljak ujutro počela pretresati više lokacija u Zagrebu, a u 5:55 sati došla je i u Kulmerove dvore.  Potom je uhitila šestero bivših članova uprave i nadzornog odbora Agrokora. Prema dosad dostupnim podacima, uhićeni su Ivan Crnjac, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić, Tomislav Lučić, Mislav Galić i Damir Kuštrak. Pod obradom je ukupno 15 ljudi.

Ivica Todorić navodno je u Londonu sa sinovima te ga se sud zasad ne tretira kao bjegunca. Tamo pripremaju obranu i daljnju strategiju.

- Ne namjeravam komentirati detalje bilo kojeg procesa kojeg vode policija ili DORH. Još jednom ponavljam, mi smo dobili izbore na politici koja je u sebi sadržavala ne samo političku stabilnost, sigurnost i solidarnost, već da vratimo povjerenje u institucije i stranke. Kada sam govorio da idemo u transformativni proces nisam znao da ćemo imati ovakav slučaj - rekao je premijer Andrej Plenković  u ponedjeljak popodne.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag