Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
178 komentara

Dačić: Vratite Srbe u Knin, Vučić: Moj govor su falsificirali

Kitarović prvo neka odgovori na pitanje kako Hrvati čine većinu u Kninu kad poslije zločinačke akcije Oluja, tamo živi 11.612 Hrvata i samo 3.555 Srba, rekao je Ivica Dačić

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL
178 komentara

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić u ponedjeljak je odgovorio na komentar predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović na govor Aleksandra Vučića u Kosovskoj Mitrovici te joj poručio da ''prvo vrati Srbe u Knin, a onda priča o srpskom predsjedniku'', prenosi B92

VLADA O GOVORU NA KOSOVU: 'Nove Vučićeve izjave su samo jalova i promašena provokacija'

- Kitarović prvo neka odgovori na pitanje kako Hrvati čine većinu u Kninu, kada je po popisu iz 1991. godine tamo živjelo 37.888 Srba i samo 3.886 Hrvata. Poslije zločinačke akcije Oluja, tamo živi 11.612 Hrvata i samo 3.555 Srba - rekao je Dačić pitajući se 'Što je to ako nije etničko čišćenje?'. 

Podsjetimo, Grabar Kitarović reagirala je na izjavu predsjednika Srbije koji je u govoru u Kosovskoj Mitrovici u nedjelju izjavio da se ''u Kninu danas vijori šahovnica koje tamo nikada nije bilo''. 

- Hrvatska zastava vijorila se u Kninu i prije Vučićeva govora i vijorit će se ubuduće - poručila je predsjednica Grabara Kitarović u ponedjeljak s Pantovčaka. 

AljmaÅ¡: Predsjednica Grabar-Kitarović prisustvovala misnom slavlju na blagdan Velike Gospe PREDSJEDNICA REAGIRALA: 'Hrvatska zastava vijorila se u Kninu i prije Vučićeva govora'

Vulin: Nasljednicima ustaša ne pripada antifašizam

Na poruke iz Hrvatske u povodu Vučićeva govora reagirao je i srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin, ocijenivši kako "zemlja koja se ponosi protjerivanjem 250.000 svojih državljana ne može razumjeti politiku Aleksandra Vučića koja poziva na mir".

"Na dan Vučićeva govora u Kosovskoj Mitrovici Hrvatska je službeno u nazočnosti Mirka Norca, zločinca osuđenog za svojeručno ubojstvo nenaoružanih srpskih seljaka, slavila obljetnicu Medačkog džepa - dana kada je zaklano blizu 100 srpskih civila. Oni koji se ne mogu odreći ustaštva ne bi smjeli govoriti o europskim vrijednostima", rekao je Vulin.

Kako prenose Večernje novosti, Vulin je rekao da "nasljednicima ustaša vrijednosti antifašizma ne mogu pripadati".

"Hrvatska politika kao uvredu prima svakog Srbina koji ima hrabrosti govoriti istinu, a kada je taj Srbin Vučić, onda ne može sakriti duboke komplekse. Kada vidimo histeriju s kojom hrvatsko vodstvo napada Vučića, znamo da je na dobrom putu", rekao je Vulin. 

Vučić: Rezultati Miloševićeve vladavine bili su za Srbe veoma loši

Na svoj govor osvrnuo se u ponedjeljak i sam Vučić. 

- Jučer sam između ostalog, najviše govorio o nama Srbima, našim zabludama, željama za budućnost. Govorio sam na način da sam dobio nikad manje pljeska, ali mi se čini da mi nikad više ljudi nije reklo da sam u pravu - rekao je ističući kako su njegovu izjavu o Slobodanu Miloševiću ''neki doslovno falsificirali''.

SKANDALOZNI VUČIĆEV GOVOR: 'Milošević je bio veliki lider, a u Kninu se sada vijori šahovnica'

- Milošević je imao najveću podršku, bio veliki lider, ali rezultati njegove vladavine za Srbe su bili veoma, veoma loši. Moje je da poštujem prethodnike. Nisam želio napadati Miloševića kako su to činili moji prethodnici. Ono što sam jučer rekao bilo je ne glorifikacija, nego ozbiljna i odgovorna politika koju smo vodili - rekao je Vučić. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message