Obavijesti

News

Komentari 421

"Poslije izbora me neće vidjeti ni Knin, ni branitelji, ni nitko"

"Poslije izbora me neće vidjeti ni Knin, ni branitelji, ni nitko"
2

Braniteljima koji već 200 dana prosvjeduju u šatoru u Savskoj 66 i traže njegovu ostvaku ponovno je poručio da se strpe do izbora kada će završiti njegov mandat

VIDEO

Iako ne namjerava dati ostavku ministar branitelja Predrag Matić broji dane do kraja svog mandata.

Branitelji koji prosvjeduju u Savskoj 66 već 200 dana traže njegovu ostavku. On im je ponovno poručio da se strpe do izbora, jer nakon njih nema namjeru ponovno biti ministar nakon izbora.

VIDEO

- Od prvog dana, a sad je dvjestoti, može biti i 2000., imam rješenje i odgovore na sva njihova pitanja jer ona nisu teška. Radi se o politizaciji , cilj je ova Vlada, premijer, i nisu u pitanju braniteljska prava - poručio je Matić.

Ponovio je da je njegova ruka braniteljima i dalje ispružena ako žele , a s obzirom da su dva metra od Ministarstva napomenuo je da na raspolaganju imaju njegov ured, dvoranu za sastanke pa čak i šator.

Na konstataciju da stalno razgovaraju preko medija, Matić je uzvratio da je teško razgovarati s ljudima koji ignoriraju ili vrijeđaju . Na zahtjev branitelja koji žele razgovarati s premijerom podsjetio je da su prije tri do četiri godine kada je s njima poželio razgovarati tadašnji ministar Čobanković nisu ništa pitali nego su trčali prema Iloku.

- S kim bi oni sad razgovarali? Imaju svoj resornog ministra, voljeli oni njega ili ne. Nakon izbora sigurno više neću biti ministar , neće me više nikada vidjeti ni Okučani ni Knin ni Vukovar, ni branitelji ni nitko To im je moje obećanje. A do tada moraju živjeti u skladu sa zakonima, većina od njih se barem predstavlja da su se borili za to - rekao je Matić.

'Mi smo sretna zemlja, već šest mjeseci raspravljamo o obilježavanju Oluje'

Ministar branitelja se osvrnuo i na proslavu Oluje.

- Mi smo sretna zemlja koja nema većih problema osim da već šest mjeseci raspravljamo kako ćemo obilježiti Oluju - ustvrdio je Matić prije sjednice Vlade. Napomenuo je da će Državni odbor odlučiti o scenariju same proslave.

S obzirom da se i javnosti posljednjih tjedana raspravlja treba li uz Knin 20. obljetnicu proslaviti mimohodom u Zagrebu, Matić napominje da smo demokratska zemlja te da će to ovisiti o tome kako odluči većina na Odboru.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 421
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

Počinju pregovori: Plenković ne da Ninu i Davora iako DP hoće i kulturu. Evo što je još na stolu...
OTKRIVAMO POČETNE POZICIJE

Počinju pregovori: Plenković ne da Ninu i Davora iako DP hoće i kulturu. Evo što je još na stolu...

Domovinski pokret želi 20 posto funkcija, što znači 11 državnih tajnika i barem tri ministarstva, ali i slobodne ruke za svoje politike: "Nećemo dati da nam HDZ uvali ono što godinama nije riješeno da trpimo udarce."
Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...