News

Komentari 12

Neki će ipak imati bijeli Božić, a ostalima za blagdane stiže kiša

Neki će ipak imati bijeli Božić, a ostalima za blagdane stiže kiša

Prosinac će ostati zabilježen po iznadprosječnim količinima oborina, ali to su dosad uglavnom bile kiše, ali i po iznadprosječnim temperaturama, koje se i dalje očekuju u većini Hrvatske

Vrijeme u Hrvatskoj će idućih dana biti tmurno i maglovito, jedino će u Dalmaciji prevladavati sunčano vrijeme, gdje bi tek u nedjelju moglo biti nešto kiše. Temperatura na Jadranu bi mogla biti čak i nešto viša od prosjeka za ovo doba godine i to najviše na jugu Dalmacije.

No, ono što sigurno mnoge zanima je hoće li biti bijelog Božića ove godine? Ono što je izgledno je da će ovaj prosinac biti iznadprosječan po količini oborina, ali dosad su to uglavnom bile kiše. Snijeg za Božić eventualno mogu očekivati Gorani, a snijeg će na Božić i Štefanje, kako najavljuje Istramet, sigurno zabijeliti Platak. Bijela božićna večer mogla bi razveseliti i stanovnike Delnica, dok je u Zagrebu moguća tek susnježica, odnosno kiša sa snijegom.

Snijeg je moguć i na varaždinskom području i to na Štefanje

Delnice i Platak će na Božić s temperaturama ići ispod nule, Platak i do minus pet. U Zagrebu bi moglo biti čak i za prosinac godnih 10 stupnjeva, a najniža temperatura bit će dva stupnja.

Dalmacija će Božić provesti u kišnom vremenu i to uglavnom sve blagdanske dane, a sunčanije vrijeme će im se vratiti na novu godinu, a i isto vrijedi i za Istru, prema podacima Accuweathera. Kiša i magla obilježit će i Božić u Slavoniji i Baranji, te Međimurju i Lici, gdje će biti najmanje kiše, ali dosta magle i u svim ovim regijama temperatura neće biti niža od tri stupnja.

Najčitaniji članci