Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
431 komentara

Zastrašujući miting rasista koji štuju Hitlera: 'Imigranti van!'

Europa je pokazala toleranciju prema manjinama i doseljenicima. Deseci milijuna Arapa, Afrikanaca i Roma neće biti tolerantni kad shvate da su demografski jači, opasne su poruke s mitinga u Budimpešti

Leaders of a new Hungarian extreme right group unfurl the flag of their new movement, to be called Force and Determination, at a rally in Vecses
Foto: LASZLO BALOGH
431 komentara

Stotine mađarskih ultra-desničara okupilo se ovoga vikenda u predgrađu Budimpešte. Svi su imali isti cilj - podržati osnivanje pokreta u čijem se programu otvoreno promiče rasizam

Na političkoj sceni za njih se stvorio prostor jer se glavna mađarska desna stranka Jobbik, u svojim javnim istupima, u posljednje vrijeme sve više približava političkom centru. 

Iako je na skupu novih desničara bilo relativno malo ljudi, javnost već strahuje od nastupa njihove stranke na parlamentarnim izborima koji se održavaju iduće godine. 

Pokret koji se zasad naziva "Sila i odlučnost" najradikalnija je organizacija u Mađarskoj još od pada komunizma, piše Guardian.

- Europa je pokazala preveliku toleranciju prema manjinama i doseljenicima. Deseci milijuna Arapa, Afrikanaca i Roma neće biti tolerantni kad shvate da su demografski jači. Naša nacija ih mora preduhitriti, jednakost ne postoji - rekao je jedan od lidera pokreta Balasz Laszlo. 

Njegov kolega Zsolt Tyirityán istaknuo je važnost borbe za životni prostor koja počiva na nacističkoj ideologiji "lebensrauma".

- Borba za životni prostor je borba za opstanak na ovom prostoru. Svatko tko kaže drukčije, laže. Kako god okrenete, jači uvijek pobjeđuju. Ja imam svijest o rasi, bijeli samo Europljanin i ponosan sam na to - poručio je Tyirityán.

Dodao je da su liberalizmu odlučili objaviti rat jer je to njihov "glavni neprijatelj koji će učiniti sve da uništi njihove ideje".

- Ti ljudi gube svoju nacionalnosti, svijest o rasi pa i seksualni identitet. Njih se mora istjerati iz našeg životnog prostora, smatra Tyirityán.

Nakon njegovog govora i završetka skupa, prišao mu je jedan od pristaša i zatražio da mu se potpiše na primjerak Hitlerove knjige "Mein Kampf".
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message