News

Komentari 7

Neki veći zlikovac: Šef ureda za pranje novca lažirao diplomu...

Neki veći zlikovac: Šef ureda za pranje novca lažirao diplomu...

Laurentiu Baranga (53) u pritvoru je u Bukureštu od subote. Po struci je tokar, a sumnjiči ga se da je krivotvorio maturalnu diplomu na temelju čega je proteklih deset godina bio na nekoliko dužnosti

Rumunjsko državno odvjetništvo odredilo je pritvor za bivšeg predsjednika rumunjskog Ureda za borbu protiv pranja novca jer je krivotvorio svoje diplome, objavila je u nedjelju policija. 

- Bio je predmet istrage jer je prevario nekoliko javnih ustanova kada se natjecao za radno mjesto i predao krivotvorene diplome koje su zatim poništili nadležni sudovi - objavila je policija. 

Laurentiu Baranga (53), u pritvoru je u Bukureštu od subote. 

Baranga je po struci tokar, a sumnjiči ga se da je krivotvorio maturalnu diplomu na temelju čega je obnašao proteklih deset godina nekoliko dužnosti. 

U četvrtak je podnio ostavku na mjesto šefa Ureda za sprečavanje i borbu protiv pranja novca koje je obnašao od početka rujna. 

Njegov dom na jugu Rumunjske pretražen je u subotu. 

Rumunjski mediji prenijeli su da je Laurentiu Baranga maturirao 1999., u dobi od 32 godine. Zatim je 2008. stekao diplomu Upravne škole, a tri godine poslije kada je imao 44 godine stekao je doktorat iz menedžmenta. 

Najčitaniji članci