Obavijesti

News

Komentari 293

Nelogičnosti Brkićeve kartice: Niti ne zna kako je što stekao?

Nelogičnosti Brkićeve kartice: Niti ne zna kako je što stekao?
1

Dva mjeseca se čekalo na njegovu imovinsku karticu. Morao je na “popravni” jer je karticu pogrešno ispunio, a pri usporedbi stare i nove čini se da je “pogrešno prepisao” sam od sebe

VIDEO

Što posjeduje Milijan Brkić (HDZ) čekalo je na objavu više od dva mjeseca. Morao je na “popravni” jer je karticu pogrešno ispunio, a pri usporedbi stare i nove kartice čini se da je “pogrešno prepisao” sam od sebe.

Prema imovinskoj kartici objavljenoj jučer, Brkić posjeduje stan u Zagebu od 143,6 kvadrata. No u zemljišnim knjigama je Brkićev stan u zagrebačkom kvartu Špansko uveden s površinom od 87 kvadrata. Kako je nastala razlika od 56,6 kvadrata nije jasno. Da se radi o jednom te istom stanu jasnso je po kreditu koji je za njega podigao u PBZ-u. Hipoteka kredit od 200.000 eura s kamatom od samo dva posto stoji na stanu od 87 kvadrata. A Brkić navodi da je upravo s tim novcem kupio veći stan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:11

Brkić nije prijavio da on i supruga imaju još neki stan u Zagrebu.

Ni sam ne zna kako je što stekao?

I tu je druga nelogičnost u imovini glavnog tajnika HDZ-a. Obitelj Brkić je još 2007. godine podigla kredit od čak 560.000 eura. Trebali su ga otplatiti tek za 25 godina.

Međutim, sad je prijavio da je supruzi Karmen za taj kredit ostalo otplatiti tek nešto više od 162.000 eura. Prema zemljišnim knjigama, Brkićevi su većinu od gotovo 400.000 eura otplatili u samo četiri godine. Nije jasno kako su to uspjeli s obzirom na to da su zajedno zarađivali 284.000 kuna godišnje u razdobolju kad su otplatili veći dio kredita. Posao frizerskog salona i salona za uljepšavanje supruge Karmen osiguravao je minimalnu dobit.

Iz imovinske kartice vidljivo je da ima očito velikog prijatelja po imenu Ante Gašpar. On mu je još prije devet godina bez kamata pozajmio više od 570.000 kuna. Dosad mu Brkić nije vratio ni lipe. Gašpar nije poznat javnosti, a Vaso je tek sad prvi put otkrio tko je tajanstveni prijatelj.

U ranijoj imovinskoj kartici spominjao je samo pozajmicu, ali ne i od koga ju je dobio. Od te pozajmice kupio je dionice Karlovačke banke vrijedne 380.900 kuna. Na što je potrošen ostatak Gašpareva novca, nema objašnjenja.

Supruga ne zaradi ni za ratu kredita

Treba podsjetiti da je nakon izbijanja afera Karlovačka banka, u kojoj je obitelj Šola optužena za štetu od 280 mil. kuna, izašla na vidjelo Brkićeva povezanost s njima. Odobrili su mu kredit od milijun kuna koje je vratio u godinu dana. Također, supruga Karmen je bila jedna od suvlasnica tvrtki s Petrom Šolom, istaknutim članom obitelji koja je držala banku. Još jedna nelogičnost veže se uz kredit koja je ta banka dala Brkićevoj supruzi.

Naime, u kartici je naveo da supruga kredit vraća otplaćujući mjesečno 9500 eura. S obzirom na to da je Brkić napisao da ona godišnje zaradi tek 40-ak tisuća kuna, ispada da joj mjesečna rata dvostruko premašuje godišnju zaradu.

Zadnja nelogičnost je podrijetlo suprugina novca za njezine dionice. Ona ima u četiri tvrtke dionice vrijedne 191.000 kuna. Problem je što je u staroj kartici Brkić napisao da ih je kupila kreditom, a u novoj piše kako ih je platila od vlastite zarade. Istu nelogičnost navodi i za svoje dionice u tvrtki za ulaganja Proficio. Prvi put piše da ih je kupio kreditom, a sad da je platio od zarade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 293
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije