Obavijesti

News

Komentari 39

'Nema nikakvih pritisaka niti nervoze oko odabira ministara'

'Nema nikakvih pritisaka niti nervoze oko odabira ministara'
1

NORMALNA PROCEDURA: Plenković je u četvrtak najavio da će imena ministara biti poznata sljedećeg tjedna te poručio da je odgovornost odabira na mandataru

VIDEO

Mandatar Andrej Plenković ponovio je u petak ujutro da je odgovornost za odabir ministara na mandataru i da nikakvih pritisaka na njega u vezi s tim nema.

- Odgovornost za odabir ministara je na mandataru. Nikakvih pritisaka nema. Moj izbor će biti onaj koji će dobiti, siguran sam, i podršku na Predsjedništvu HDZ-a, naših koalicijskih partnera i u Hrvatskom saboru - rekao je Andrej Plenković za N1 u petak ujutro prilikom dolaska u sjedište stranke uoči sjednice kluba zastupnika i konstituirajuće sjednice Sabora koja će se održati poslijepodne.

- Nema nikakve nervoze, ovo je normalna procedura, idemo fazu po fazu - rekao je na pitanje novinara ima li nervoze u stranci. 

Plenković je u četvrtak najavio da će imena ministara biti poznata sljedećeg tjedna te, na pitanje novinara smatra li pritiscima na njega kritike vezane uz moguću kandidatkinju za ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek, rekao kako na njega nema pritisaka niti od koga i da će ministri biti oni za koje se on odluči.

Mislim da je odlazak Tepeša u Europaralament činjenica

Komentirao je u petak i odlazak Ivana Tepeša u Europski parlament, nakon što je on dao ostavku na mjesto eurozastupnika. - Zakon je takav, bio je osmi na listi. Mislim da je to činjenica - rekao je.

- Je li primjereno, nije na meni da odlučim - dodao je na pitanje novinara je li primjereno da Tepeš sa samo 774 glasa bude zastupnik u Europsko parlamentu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca