News

Komentari 97

Nema novozaraženih u zadnja 24 sata, odlučili da od 15. lipnja na utakmice mogu i gledatelji

Nema novozaraženih u zadnja 24 sata, odlučili da od 15. lipnja na utakmice mogu i gledatelji

Novom odlukom omogućava se od 15. lipnja 2020. godine, s obzirom na vrlo dobru epidemiološku situaciju, održavanje sportskih natjecanja uz prisustvo gledatelja.

Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 0, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2247 Novooboljelih nema. Do sada je testirano 69115 osoba, od toga 249 u posljednja 24 sata.

Na bolničkom liječenju je 6 osoba. Od toga je na respiratoru 0 pacijenata. Ukupan broj ozdravljenih je 2130, što je 2 novoozdravljenih u 24 sata. Ukupan broj preminulih je 106. U Kliničkom bolničkom centru u Splitu na respiratoru su preminule dvije osobe ženskog spola, obje rođene 1941. godine.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je danas donio Odluku o izmjeni Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Ovom Odlukom omogućava se od 15. lipnja 2020. godine, s obzirom na vrlo dobru epidemiološku situaciju, održavanje sportskih natjecanja uz prisustvo gledatelja. Naravno, budući da je još uvijek potreban oprez Hrvatski zavod za javno zdravstvo će izraditi preporuke o načinu na koji će gledatelji moći biti prisutni na sportskim natjecanjima.

Najčitaniji članci