Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
468 komentara

'Nema političara koji Hrvatsku može spasiti, to može struka'

Ruža Tomašić rekla je kako nema namjeru ponovo se za godinu dana kandidirati na izborima za Europski parlament, a nakon parlamentarnih izbora planira se povući

Screenshot HRT
Foto: Screenshot HRT
468 komentara

Ruža Tomašić rekla je tijekom gostovanja u emisiji Nedjeljom u 2 kako nema namjeru ponovo se za godinu dana kandidirati na izborima za EP. Naglasila je da ako nije pro europski orijentirana, je prohrvatski. Dodala je da je glasove za EP dobila zahvaljujući premijeru Zoranu Milanoviću i onome što je govorio o njoj. 

Dotaknula se i svoje izjave da je Hrvatska samo za Hrvate. Pitala je gdje je u tom govoru točno dio u kojem govori da u Hrvatskoj budu samo Hrvati.  Pojasnila je da ju Milanović ne zanima, i da postoje institucije koje bi se trebale baviti njezinim govorom ako smatraju da je to bio govor mržnje. 

Smatra da je Milanović posvetio toliko pažnje njezinom govoru kako bi skrenuo s onoga što stvarno treba raditi. 

- On je premijer svih građana Hrvatske i imam ga pravo kritizirati -  rekla je Tomašić koja za sebe tvrdi da uvijek kaže što misli. Mišljenja je da ne bi trebao biti problem kritički govoriti o Europskoj uniji. 

Objasnila je da su Kanađani pisali da Hrvatska nije spremna, a da je isto rekla i njemačka kancelarka Angela Merkel pa ju zanima zašto ona to ne bi govorila. Dodala je da u EP ima još zastupnika koji su euroskeptici. 

Jedna od tema koju je iskomentirala bila je i dvojezičnost u Vukovaru. 

- U Ustavu se kaže:  'može se uvesti dvojezičnost', ali ne stoji 'mora se' - naglasila je nekoliko puta Tomašić i dodala da ona jest za uvođenje dvojezičnosti, ali ne još. Smatra da prije treba riješiti problem nestalih.

Tomašić je rekla i da u Vladi ima 30 posto Srba, na što joj je voditelj Stanković rekao da su se samo dva ministra izjasnila kao Srbi, ali Tomašić je rekla da je informaciju dobila prije emisije. 

Smatra da ne bi bilo problema u Hrvatskoj kada bi se svi osjećali kao hrvatski narod, te da svi trebaju raditi na boljitku Hrvatske. Vjeruje da nema tog političara koji Hrvatsku kakva je sada može izvući iz krize, te da problem može riješiti struka, odnosno tehnička vlada. 

- Reći će barem evo ona je priznala da ne može, ali je barem pozvala stručnjake. Pomalo mi je dosta politike, ali Hrvatska treba imati stranku prava. Nakon idućih parlamentarnih izbora želim napraviti sabor HSP-ovih stranaka i nakon toga ću se povući - zaključila je Tomašić.

Tomašić se skoro rasplakala

Tomašić je u emisiji skoro pustila i suzu kada ju je voditelj Stanković podsjetio na događaje iz 2007. kada je prokazala nakromafiju na Korčuli. U jeku te afere prometnu nesreću imala je njena, tada 17-godišnja kćer. 

- Ne želim o tome. Nemojte. Moju kćer je udario automobil tada. Nikada se nije saznalo tko je. Ne pitajte me o podršci koju sam tada imala. Kada vas kći zove u 11 sati navečer s asfalta nije vam lako... - rekla je Tomašić i skoro se rasplakala kada je voditelj promijenio temu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message