Obavijesti

News

Komentari 253

Vesna mu 'drži leđa': Ne bi bilo dobro da Čačić napusti Vladu

Vesna mu 'drži leđa': Ne bi bilo dobro da Čačić napusti Vladu
10

Poljupcima u obraz prije početka konferencije za novinare pozdravili su se Vesna Pusić i Radimir Čačić pokušavajući ostaviti dojam da je među njima sve u redu

VIDEO

Vrh HNS-a okupio se u subotu u Svetom Martinu na Muri gdje je u nedjelju ujutro stigla i Vesna Pusić. Bila je dobro raspoložena te se poljupcima u obraz srdačno pozdravila s Radimirom Čačićem i ostalim članovima Predsjedništva HNS-a. Nakon toga su zajedno popili kavu.  

S obzirom da dan ranije nije prisustvovala sjednici Predsjedništva stranke, u novinama su se pojavili napisi kako je to znak mogućeg razilaženja u mišljenju s Čačićem, vezano uz presudu iz Kaposvara. 

- Nisam se do sad izjašnjavala o presudi, stoga bilo kakvi natpisi u medijima su fabricirani i, prije svega, štete Vladi – rekla je Pusić na konferenciji za novinare te dodala da podržava Čačića u namjeri da ostane na svojim pozicijama. 

- Ne bi bilo dobro da sada Čačić da ostavku jer bi to bilo destabilizirajuće za Vladu. Što se tiče stranke, mislim da o svim problemima moramo razgovarati. Prvi cilj HNS-a je stabilnost Vlade te je važno da postoji Vlada koja je odgovorna i ima sposobnost koncentrirati se i kad je lako i kad je teško - rekla je Pusić. 

Uvijek smo stavljali opći interes i interes stranke iznad vlastitog, rekao je Radimir Čačić

Izjavila je i kako u stranci nema većih nesuglasica te da se o svim pitanjima argumentirano raspravlja do kad se ne usuglase. Čačić se nadovezao i rekao kako on i Vesna Pusić surađuju već 22 godine i da se nikad nisu razišli ni u jednom strateškom pitanju. 

- Uvijek smo stavljali opći interes i interes stranke iznad vlastitog - rekao je Čačić. 

Ponovo je komentirao pozive političkih protivnika da da ostavku. 

- HNS je već ranio donio odluku da se s 'njegovim teretom suđenja' ide na izbore, isto je odlučio i naš koalicijski partner SDP, a zatim su svoje mišljenje o tome dali i građani na izborima. Sad nakon što je presuda potvrdila da sam cijelo vrijeme govorio istinu o nesreći, očito je da me se poziva na ostavku iz nekih drugih razloga  - rekao je Čačić. 

Govorio je i o gospodarskoj situaciji u zemlji te o projektima koji bi zemlju mogli izvući iz krize.

- Nismo pesimisti, mogli smo bolje i više, ali sada je dosta inercije i idemo prema onome što je pred nama. Očekujemo da će prvo tromjesečje iduće godine biti bolje od ovogodišnjeg, znat ćemo da idemo u dobrom smjeru, ali u suprotnom smatrat ću da ja nisam uspio - rekao je Čačić. 

U Svetom Martinu na Muri u nedjelju je bilo gotovo 2000 HNS-ovaca koji su stigli na sedmi Susret Političke akademije HNS-a za sve izabrane predstavnike u jedinicama lokalne i regionalne samouprave. U subotu je već rekao da ne želi otići iz Vlade. Podsjetimo, Čačić je u subotu rekao kako neće 'donositi odluke pod ičijim pritiscima, a kamoli moralnih autoriteta na našoj sceni'. 

- Postoji stara narodna, nije važno što se govori nego tko govori - rekao je Čačić.

- O etičkoj komponenti, neka se nitko ne ljuti, ali s tim ću se ja nositi, vjerujte mi nije mi lako - rekao je Čačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 253
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu