Obavijesti

News

Komentari 25

Nema šale s Orbanovim šalom. Zašto se Zoran Milanović onda smije, a Plenković zatvara oči?

Nema šale s Orbanovim šalom. Zašto se Zoran Milanović onda smije, a Plenković zatvara oči?
1

Zoran Milanović je izjavio da će se "samo nasmijati", Andrej Plenković dodati da "nije vidio" šal s kartom Velike Mađarske koji je Viktor Orban ponosno nosio na jučerašnjoj prijateljskoj utakmici Mađarske i Grčke.

VIDEO

I tako, ispada da čelnica Radničke fronte Katarina Peović jedina ozbiljno štiti hrvatski suverenitet i nastupa poput žestokog domoljuba.

Prva je reagirala na Viktora Orbana i njegov šal s kartom Velike Mađarske na prijateljskoj utakmici Mađarske i Grčke. I pritom je uspjela anticipirati reakcije hrvatske politike.

"Milanović će se na to nasmijati, a nijedan suverenist, bujanac i HDZ-ovac neće reagirati što i ne čudi nakon što su MOL-u osigurali preuzimanje INA-e", napisala je Peović na Twitteru.

Grohotom se nasmijaše

I što se dogodilo? Zoran Milanović je izjavio da će se na to "samo nasmijati", Andrej Plenković je kazao da "šal nije vidio", a ostatak političke scene, naročito one koja se busa u domoljubna prsa, uredno je odšutio događaj koji su registrirali i strani novinari i mediji.

Predsjednik Vlade jedne članice EU pojavljuje se na službenom događaju s kartom susjednih zemalja, također članica EU, obojenih u boje mađarske zastave. Kao da Milanović ili Plenković nastupaju s kartom velike Hrvatske, koja uključuje BiH i Zemun. Ili da Aleksandar Vučić nosi kartu Velike Srbije. Ili Giorgia Melloni kartu Velike Italije.

Otkad je to smiješno?

I zašto je to hrvatskoj politici smiješno?

Orban je pogodio

Ustvari, hrvatske reakcije daju Orbanu za pravo. Hrvatska je doista njegov teritorij. I hrvatska politika je u njegovim rukama.

Zoran Milanović sasut će najgore uvrede na račun bosanskih političara, doduše ne i Milorada Dodika, čelnika etnički očišćene Republike Srpske, ali će se grohotom nasmijati na Orbanove provokacije. Koje su praktički postale normalne i uobičajene.

"Njegove aspiracije prema Hrvatskoj se svode na to da mjesec dana krstari Jadranom u 8. mjesecu i nađemo se na večeri", kazao je jučer Milanović. 

A zašto se Milanovič sastaje na večeri s ovakvim političarom? Zašto se druži s premijerom susjedne države koji otvoreno svojata hrvatski teritorij? Zbog čega Viktor Orban nije persona non grata, kao što se to traži za Željka Komšića?

Kleknuli pred Orbanom

Andrej Plenković predvodi stranku koja nastup kao ekskluzivni promotor domoljublja, zaštitnik i tumač hrvatskih nacionalnih interesa, pa kaže da ne obraća pažnju na Orbanov šal. I poručuje kako su "apsolutno neprihvatljive" teritorijalne pretenzije, nakon što je HDZ predao Hrvatsku Mađarima i nakon što je praktički kleknuo pred Orbanom.

Uostalom, Orbanov šal pokazuje da je on već prisvojio hrvatski teritorij. Što se mađarskog premijera tiče, Hrvatska je njegova.  
Otkad je to tako nevažan, smiješan i marginalan događaj?

Hoćemo li se sada natjecati tko će imati veću kartu svojih povijesnih teritorija?

Pa da Hrvatska prisvoji Herceg-Bosnu. A Srbija Krajinu. A Slovenija Piranski zaljev. Italija uzme Dalmaciju i potuče se s Orbanom za Istru i Rijeku. 

Ozbiljan incident

Viktor Orban nije neki marginalac i provokator. On je predsjednik mađarske Vlade, najmoćniji političar i autokrat, i njegov šal ozbiljan je diplomatski incident. Na koji bi Hrvatska napokon trebala reagirati. Makar diplomatskom notom. 

A ne smijehom.

I da se makar zbog Orbanovih teritorijalnih "šala" distancira od političara koji je postao persona non grata u Europskoj uniji, koji je razbijač EU, saveznik ruskog agresora, mađarski autokrat s nacističkim izjavama.

Pa čak i ako je "klaun" koji tako nasmijava Zorana Milanovića.

Ovako, Orban je svojim šalom ponovno ogolio mentalitet hrvatske politike. U kojoj Katarina Peović nastupa kao najveći domoljub. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.