Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
104 komentara

Hrvatske tragedije: Blagdani u 2016. mahom padaju na vikend

Veseliti se najviše možemo Novoj godini koja je u petak pa će mnogi taj dan spojiti s vikendom. Već sljedeći blagdan, Sveta tri kralja 6. siječnja, bit će u srijedu

Grgur Žučko/Pixsell
Foto: Grgur Žučko/Pixsell
104 komentara

Do Nove godine ostalo nam je još dvadesetak dana, ali 2016. ne trebamo se previše veseliti ako se želimo baviti "omiljenim hrvatskim sportom" - spajanjem blagdana s vikendima.

Iako nas i u 2016. očekuje 14 praznika, većina njih past će na dane vikenda ili usred tjedna. 

Veseliti se najviše možemo Novoj godini koja je u petak pa će mnogi taj dan spojiti s vikendom. Već sljedeći blagdan, Sveta tri kralja 6. siječnja, bit će u srijedu. 

Uskrs je 27. ožujka, a dan poslije uobičajeni je neradni ponedjeljak. Praznik rada, 1. svibnja, ove je godine u nedjelju. Tijelovo je 26. svibnja što je četvrtak, a Dan antifašističke borbe 22. lipnja bit će srijeda. 

Dan državnosti 25. lipnja je u subotu, a Dan domovinske zahvalnosti 5. kolovoza bit će petak. Velika Gospa 15. kolovoza pada na ponedjeljak. 

Dan neovisnosti 2016. godine (8. listopada) bit će subota, a blagdan Svih svetih u utorak. Božić i Nova godina bit će u nedjelju, na blagdan Sv. Stjepana u ponedjeljak. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message