Obavijesti

News

Komentari 97

Nema više sukoba? Jovanović i biskup se srdačno rukovali

Nema više sukoba? Jovanović i biskup se srdačno rukovali
3

Nastava zdravstvenog odgoja jača djecu, jača obitelj, jača cijelo društvo. Napravljeno je sve da ova nastava bude što kvalitetnija, rekao je ministar prosvjete Jovanović

VIDEO

Prvi dan škole ministar znanosti, obrazovanja i sporta. Željko Jovanović u Šibeniku je otvorio novosagrađenu Osnovnu školu Meterize vrijednu 50 milijuna kuna. 

- Ovo je primjer škole za 21. stoljeće i nadam se da će se kroz projekt javno-privatnog partnerstva vrijednog šest milijarda kuna, ovakve škole se uskoro početi graditi u cijeloj Hrvatskoj - rekao je Jovanović, napominjući da je već pripremljeno 338 takvih projekata, koje će zajednički financirati država, županije i gradovi.

 Iako su se tijekom trotjednih zimskih praznika Ministarstvo i Crkva žestoko sukobljavali oko uvođenja zdravstvenog odgoja u školama, na svečanosti otvaranja, na čijem početku su se ministar Jovanović i šibenski biskup Ante Ivas srdačno rukovali, nije bilo ni naznaka sukoba. U prigodnom govoru ministra, kao ni u biskupovoj podužoj propovijedi, molitvi i blagoslovu, ni riječju nije spomenut sukob ni tema oko koje su se prethodnih tjedana lomila koplja.

- Tko je čitao kurikulum zdravstvenog odgoja vidi da je u njemu točno navedeno na koji se način  treba provoditi nastava zdravstvenog odgoja kroz satove razrednika. To je jedan potpuno novi, interaktivni pristup koji se ne svodi na puko predavanje ex katedra nego se razgovara s učenicima. Želimo da učenici nauče razmišljati, da nauče učiti, a onda nakon toga sata mogu i kod kuće razgovarati sa svojim roditeljima. Dakle potpuno suprotno od onog što neki tvrde, nastava zdravstvenog odgoja jača djecu, jača obitelj, jača cijelo društvo. Napravljeno je sve da ova nastava bude što kvalitetnija, kako bi na kraju polugodišta mogli svi vidjeti da je ova galama bila potpuno nepotrebna - rekao je Željko Jovanović novinarima nakon otvaranja.

- Kurikulum zdravstvenog odgoja provodi se od listopada prošle godine, dakle, nije točno da kreće danas. On se već provodi, a brojne škole su već ostvarile dio nastave iz sva četiri modula. Primjerice, aktiv ravnatelja osnovnih škola primorsko-goranske županije već u prosincu je zaključio da se zdravstveni odgoj uspješno provodi u svim tamošnjim školama bez ikakvog problema. Prema tome, svim ravnateljima i svim učiteljima dana je mogućnost da još od listopada prošle godine do lipnja ove godine ostvare sve sadržaje iz ovog kurikuluma, a u nekim školama je već provedena nastava iz četvrtog modula. U školama gdje učitelji smatraju da im je potrebna dodana edukacija četvrti modul će biti zadnji i provest će se u svibnju i lipnju. Ne očekujem nikakve probleme - rekao je ministar.

Neće se tolerirati izostajanje s nastave zdravstvenog odgoja. 

- Nastava u školi je obvezna za sve satove, pa tako i za satove koji se odnose na kurikulum zdravstvenog odgoja. Tko ne dođe u školu na bilo koji sat dobit će neopravdani sat, bez obzira radilo se o satu matematike, biologije, kemije ili zdravstvenog odgoja - odlučan je Jovanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 97

VIDEO

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...
AKCIJA POLICIJE I USKOKA

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije...

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'
VELIKE SU ŠTETE

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'

To je bio kao neki vrtlog promjera oko 50 metara. Već su se sve granje, crjepovi, limovi, salonitne ploče vrtjeli u krug. U našem dvorištu završio je sav crijep sa susjedova pomoćnog objekta, ispričali su nam mještani
VIDEO Svjedoci teške nesreće u Sesvetama: 'Vrištali su od bolova, htjeli su razvaliti vrata'
SUDAR DVA AUTA

VIDEO Svjedoci teške nesreće u Sesvetama: 'Vrištali su od bolova, htjeli su razvaliti vrata'

Zagrebački vatrogasci izvlačili su ozlijeđene ljude iz auta nakon prometne nesreće koja se dogodila oko 22 sata u Sesvetama. Od JVP-a doznajemo kako je na teren izašlo šestero vatrogasaca s jednim vozilom