Obavijesti

News

Komentari 2

Nemaju dokaza: Osumnjičeni za otrovna pisma je na slobodi

Nemaju dokaza: Osumnjičeni za otrovna pisma je na slobodi
1

Umjesto da se održi saslušanje, američke vlasti su bez ikakve najave pustili iz pritvora Paula Kevina Curtisa, koji je navodno poslao ricin i američkom predsjedniku

VIDEO

Muškarac optužen da je poslao otrovna pisma američkom predsjedniku Baracku Obami, jednom senatoru i jednom sucu, pušten je iz pritvora. No, razlozi puštanja još nisu posve jasni, javlja Washington Post

Ovaj razvoj događaja došao je manje od dva sata nakon što su vlasti bez prethodne najave otkazale pritvor i preliminarno saslušanje za Paula Kevina Curtisa, a nisu dali niti jedno objašnjenje. 

Curtisov odvjetnik Christi McCoy samo je SMS porukom novinarima potvrdio da je njegov klijent pušten na slobodu i da se nalazi kod svoje obitelji.

Glasnogovornik FBI-a Paul Bresson rekao je da je istraga, unatoč puštanju Curtisa, i dalje u tijeku.

Curtisa su uhitili prošle srijede u njegovoj kući u Mississippiju i optužili da je poslao pisma s otrovnim ricinom Obami, senatoru Rogeru Wickeru i Lee Countyu, sucu iz Mississippija. 

Saslušanje koje je trebalo biti u utorak na Saveznom sudu otkazano je 90 minuta uoči početka. Curtis i članovi njegove obitelji pozvani su u jednu sobu zajedno sa odvjetnicima, te je poslije Curtis pušten  na slobodu. 

FBI: Nismo našli niti jedan jedini dokaz

Dan ranije, agent FBI-a Brandon Grant medijima je ispričao kako u Curtisovu automobilu u kući nisu našli ni ricin, ni sastojke kojim bi se mogao proizvesti otrov, kao ni potrebne uređaje. Također, pretragom njegova računala, nisu našli dokaz da je on uopće pretraživao po Internetu kako proizvesti ricin. 

Inače, Curtis je preko svog odvjetnika već ranije odbacio bilo kakvu povezanost s otrovnim pismima.  

Njegov odvjetnik je još ranije postavio upitnim zašto bi Curtis pisma potpisao s istom frazom ('Ja sam KC i ja odobravam ovu poruku) koju koristi na svom Facebook profilu. 

Curtisu je netko namjestio?

McCoy je na sudu rekao da je Curtisu netko htio namjestiti, sugerirajući da je bivši poslovni suradnik Curtisova brata, upravo s Curtisom izmijenio nekoliko neugodnih mailova, te mu je možda upravo on smjestio. 

Ipak, FBI-jev agent Grant tvrdi da vlasti vjeruju da imaju pravog osumnjičenika. Grant je rekao da je laboratorijska analiza pokazala da je otrov u pismima bio u krutoj formi, do koje je jednostavno doći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.