Obavijesti

News

Komentari 82

'Nemojte piti i voziti. Ja jesam, i ubio sam nevinog čovjeka...'

'Nemojte piti i voziti. Ja jesam,  i ubio sam nevinog čovjeka...'
4

SAD: Matthew Cordle je 22. lipnja potpuno pijan skrivio nesreću i usmrtio čovjeka. Objavio je video priznanje iz jednog razloga - želi osvjestiti vozače da ne voze pijani

VIDEO

Ubio sam čovjeka. Bio sam vani s prijateljima, svi smo puno pili, išli iz kafića u kafić. Samo smo se htjeli zabaviti i  ja sam izgubio kontrolu. Ponekad pijem jer patim od depresije, s time se borim svaki dan. Zato pijem da pobjegnem na par sati od toga. Ne sviđa mi se u što se pretvaram kada popijem. Zbog alkohola sam uništio brojne veze, stalno izazivam tučnjave i postajem netko pokraj koga nitko ne želi biti. Tu sam večer učinio pogrešku i ušao u svoj kamionet potpuno pijan. Htio sam se odvesti kući. Ušao sam na autocestu u krivom smjeru. Udario sam u auto i ubio čovjeka - započinje svoje priznanje Matthew Cordle (22).  

On je 22. lipnja ove godine u Columbusu usmrtio Vincenta Canzanija.

Matthew nastavlja da se odmah nakon sudara konzultirao s dobrim odvjetnicima koji su mu tvrdili kako ga mogu osloboditi svih optužbi. Oni će na sudu odbaciti toksikološke nalaze, a on bi 'samo' trebao lagati da nije bio pijan.

No, Matthew je odlučio drugačije. Objavio je svoje priznanje na YouTubeu.

- Ovaj video je moj čin priznanja. Kada budem optužen izjasnit ću se krivim i preuzeti punu odgovornost za sve što sam uradio Vincentu i njegovoj obitelji. Da sam išao drugim putem možda bih dobio manju kaznu i izvukao se, ali neću obeščastiti sjećanje na Vincenta lažući o tome šta se dogodilo - kaže Matthew.

Poručuje da dobro zna što ova objava znači, te da njome tužiteljstvu daje dovoljno dokaza da ga pošalju u zatvor na jako puno vremena. 

- Voljan sam izdržati tu kaznu zbog samo jednog razloga, kako bih ovu poruku mogao prenijeti vama: Molim vas, ali kad kažem molim, onda to mislim doslovce, nemojte piti i voziti. Nemojte imati iste izgovore kao ja. Nemojte reći to je samo nekoliko kilometara, popio sam samo nekoliko pića i to se meni neće dogoditi. Jer dogodilo se meni, a svi ti izgovori služe da bi se osjećali bolje zbog odluke za koju znate da je pogrešna. To može stajati života. Ne mogu vratiti Vincenta u život, ali vi se možete spasiti, i vaše žrtve se mogu spasiti. I zato, molim vas... - zaključuje Matthew kojem prijeti do osam godina zatvora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...