Obavijesti

News

Komentari 88

Nenad Periš: 'Ne vjerujem da je Matej skočio u vodu. Ne treba ništa reći, samo da ga zagrlim'

Nenad Periš: 'Ne vjerujem da je Matej skočio u vodu. Ne treba ništa reći, samo da ga zagrlim'

Ali da je namjerno skočio u vodu u to apsolutno ne vjerujem. Jer da je zbog nekakvih razloga želio skočiti u vodu to je mogao napraviti i ispred samog lokala iz kojeg je izašao, rekao je Nenad Periš

VIDEO

Više od tri tjedna traje potraga za nestalim Splićaninom Matejem Perišem koji je u noći sa 30. na 31. prosinca nestao u Beogradu bez traga.

Matejev otac unatoč svemu ne gubi nadu.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Matejev otac: 'Često gledam u mobitel. Mateju sam poslao sms. Piše da je neisporučen' VIDEO

- Ja se nadam da ćemo mi Mateja pronaći. Molim Boga da bude živ. Spreman sam na svaku istinu. I to je tako - rekao je Nenad Periš u razgovoru za Prvu Srpsku Televiziju.

Priča Matejeve prijateljice Maje unijela nove nejasnoće: 'Neću je osuđivati, u emotivnom šoku je'
Priča Matejeve prijateljice Maje unijela nove nejasnoće: 'Neću je osuđivati, u emotivnom šoku je'

- Vjerujte mi, ja živim za danas. Ne živim ni za sutra niti živim za jučer. Molim Boga za sutra, a živim za danas. Da se danas dogodi, da danas dođem do njega, da ga danas vidim. Kad sam rekao da sam spreman onda mislim da sam vjernik i ono što je Bog odlučio neka tako bude. Teško mi je i teško mogu to prihvatiti, loš završetak, ali u tom smislu sam spreman. Molim Boga i nadam se da ću Mateja odvesti kući da sjedi pored mene u autu- dodao je Periš.

Ključna pitanja istrage

Matejev otac pričao je i o ključnim pitanjima u istrazi na koja još nema odgovora.

- Razlog izlaska iz lokala, po meni je bitno pitanje. Jer ono bi trebalo dati odgovor na pitanje gdje je Matej išao. I u konačnici, ako Bog da, gdje je Matej i stigao. To mislim da je ključno pitanje koje nakon one snimke s taksijem je on želio negdje otići, u to sam uvjeren. Naravno da i policija i svi njezini dijelovi rade na rasvijetli ne samo taj moment nego oni toliko daleko idu da sve svoje teze do kojih su do sada istragom došli da ih potpuno pokušavaju okrenuti na drugu stranu i da pokušaju toliko duboko i toliko stručno rade da pokušaju po obrnutom razmišljanju riješiti slučaj. Oni ništa ne isključuju - rekao je Nenad Periš.

Detektiv Braca: Javio mi se Matejev prijatelj, rekao mi je da je ta ekipa sklona challengima
Detektiv Braca: Javio mi se Matejev prijatelj, rekao mi je da je ta ekipa sklona challengima

Matejev otac pretpostavlja što je mogao biti razlog Matejevog izlaska iz kluba Gotik te kobne večeri.

- Odlazak u apartman, to mi je palo na pamet. Novac koji je bio u apartmanu možda mu je trebalo novaca. Naći se s nekim, ne znam s kim, nije ni sa kim razgovarao na telefon. Da li je u nekoj komunikaciji u lokalu, ne znam, želio se s nekim naći. Ne znam, stvarno ne znam. I to je ona enigma koja me muči. Kažem, mislim da je negdje želio doći, stići. To mi ta situacija s taksijem pokazuje. Šteta što nije bio slobodan za vožnju. Ne znam, ne znam... - ispričao je Matejev otac.

'Sigurno nije skočio u Savu'

Nenad Periš uvjeren je da Matej nije skočio u Savu.

- On sigurno nije skočio u vodu. Kao roditelj mislim da apsolutno nije skočio u vodu. Da li se mogao okliznuti, da li je mogao, ako je preskočio onu ogradu, doskok bi bio na jednoj kosini za koju mislim da je možda i pod 60 stupnjeva kosa da li je mogao tu skliznuti, udariti se... Da li je to sve istina ja to ne mogu tvrditi. Ali da je namjerno skočio u vodu u to apsolutno ne vjerujem. Jer da je zbog nekakvih razloga želio skočiti u vodu to je mogao napraviti i ispred samog lokala iz kojeg je izašao. Tako da meni to apsolutno nije ni na kraj pameti i dopustite mi da kao roditelj kažem da u to ne vjerujem - rekao je Periš.

Matejevi profili su aktivni na društvenim mrežama. Oglasio se otac Nenad: 'Nema novosti'
Matejevi profili su aktivni na društvenim mrežama. Oglasio se otac Nenad: 'Nema novosti'

- Matej je momak prema kojemu ja kao otac, želeći mu najbolje, nisam imao nikakvu primjedbu koja bi ja rekao nemoj tako nego ovako. Uvijek tata želi bolje, ja gledam svijet na drugi način nego on. On je bio momak koji je završio fakultet, otišao iz Splita u Zagreb, sam riješio stanovanje, došao do kraja naravno uz našu podršku, želju i support cijeli. Nije mu bilo teško raditi cijelo ljeto od petog mjeseca do desetog. Imao je djevojku svoju. Ne znam što bih vam rekao. Momak koji je potpuno normalan. Ja kao otac mogu reći pristojan i odgojen. Teško mi je o tome govoriti - ispričao je Nenad Periš o svom sinu.

Osvrnuo se i na brojne spekulacije o ovom slučaju.

- Ja imam svoj problem. Tako da me ništa ne može toliko dodatno uznemiriti. Ima i tako nekih poluinformacija koje zbunjuju, da kažem tako blago, koje možda dodatno rade nekakve boli nekome tko to čita, mojoj obitelji i prijateljima. Samo ću reći da ne dao Bog nikome da bude u ovakvoj poziciji u kojoj sam ja i da iskuša kako to izgleda - rekao je Nenad Periš.

'Ja svom sinu apsolutno vjerujem'

Matejev otac odbacuje priče o drogi.

- Ja apsolutno poznajem moje dijete i ja mu vjerujem. Ja mu apsolutno vjerujem i sukladno tome nije me uopće briga što pišu. Istina će doći i jedino će me istina dovesti do moga Mateja. Osobno nikome ne zamjeram ništa. Nemamo informaciju onu koju svi čekamo, a to je gdje je Matej. Istina je također da nemamo ni onih dodatnih činjenica koje bi nas mogle dovesti do konačne situacije i konačnog odgovora. I to je ono što stvara neizvjesnost na koju nemam odgovora - rekao je Periš.

Mateja traže i noću: 'Hladno je, ali idemo dalje. Molimo Boga da ga nađemo živog i zdravog'
Mateja traže i noću: 'Hladno je, ali idemo dalje. Molimo Boga da ga nađemo živog i zdravog'

- Ništa mu ne bih rekao. Samo bi ga zagrlio i to bi bilo to. Ništa mi ne treba ni kazati samo da dođe - rekao je kroz suze Nenad Periš.

Matejev otac za HRT govorio je i o signalu mobitela koji je policija pratila.

- Mobitel može davati signal samo ako je na površini vode ili ako je možda pola metra duboka voda. Zbog vremena koje je proteklo nakon pretpostavljenog vremena ulaska u vodu bilo dosta dugo vrijeme i to mi ukazuje na to da je Matej došao do tog otoka u rijeci. Nekako mi logika nalaže da ukoliko mobitel potone i ukoliko Matej ne daj Bože potone ne može doći do tog otoka - rekao je Periš.

- Matej i inače nije zimiogrozan i inače je znao zimi ako nisu neke ekstremne temperature, a u Beogradu je tada bilo neobično toplo za to doba godine. Imao je kratke rukave ispod jakne i vjerojatno nije zbog toga oblačio košulju jer su išli u taj klub. On ne bi sigurno ostavio jaknu u klubu da ne dođe po nju - rekao je Periš.

- On je u tom momentu trebao imati nešto novaca. To je možda trebalo biti nekih od 50 do 70 eura. Ne znam kolike su cijene pića koje su oni pili tamo. Karticu nije imao jer je ona sada kod mene. U apartmanu je imao još novaca, a je li trebao negdje još ići ne znam, ali mislim da nije ušao u Savu - rekao je Periš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...