Obavijesti

News

Komentari 6

Nepal: Bebu sa 4 ruke i 4 noge štuju kao božanstvo

Nepal: Bebu sa 4 ruke i 4 noge štuju kao božanstvo
3

Majka je dječaka rodila nekon što je pet dana imala jake bolove. Vjernici vjeruju da je on reinkarnacija boga Ganeša koji ima nekoliko ruku

VIDEO

Majka Januk Ghimire je imala bolove pet dana. Nakon toga je, u svojoj kući u malom selu, koje se nalazi na visini od 2000 metara na Himalaji u Nepalu, rodila dijete. Nakon što ga je vidjela, majka se šokirala. Beba je imala četiri ruke i četiri noge.
- Mislila sam da ću umrijeti na porodu. Pomagala mi je samo majka. Muž nije bio kod kuće. Nakon što sam vidjela sina bilo me strah što će reći susjedi. Mislila sam da će reći da sam vještica te da će me ubiti - rekla je Januk. Dječaka je nazvala Risab. Risab je rođen u siječnju i od tada u kuću hodočaste mnogi vjernici. Oni vjeruju da je on reinkarnacija hinduističkog boga Ganeša. Ganeša zovu još Vignešvara. On je Bog slon i zaštitnik je astrologije te ima između dvije i 16 ruku.
- Neki kažu da je Risab kao bog te ga štuju i daju mu novac. Obično ostave nekoliko rupija, a neki donose odjeću i hranu. Drugi govore da izgleda kao majmun ili da je dijete vještice - rekao je otac Rikhi Ghimire (32). Do sada ga je posjetilo 5.000 ljudi. Lokalni svećenik je dječaka optužio da je on kriv jer je zakasnio monsun. Roditeljima se teško brinuti za bebu. Odnijeli su je u grad liječniku, ali su im rekli da mora ostati na promatranju. Budući da nemaju novaca vratili su se u svoju kuću koja ima jednu sobu i koju dijele sa kozama i kokošima.
- Želim da ga operiraju i da ima normalan život kao i naša dva sina. Osim toga bez operacije bi mogao umrijeti - rekao je otac. Dr Sujan Patan kaže da je Risab imao blizanca u abdomenu koji se nije razvio do kraja. Dodaje da ga se može operirati, ali da je zahvat vrlo složen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...