Obavijesti

News

Komentari 49

Nepovjerenje: Ministrima su rodna mjesta okrenula leđa

Nepovjerenje: Ministrima su rodna mjesta okrenula leđa
3

Milanovićev otac je iz Sinja, ali to nije pomoglo SDP-u jer je tamo pobijedila Ruža. Milanoviću i ministrima nije pomoglo ni slikanje u poplavljenim područjima

VIDEO

Nitko nije prorok u svom selu. Tu staru poslovicu je osjetila većina ministara na svojoj koži. U mjestima iz kojih dolaze većinski su pobijedili HDZ i partneri.

Ponajviše se osramotila SDP-ova Sandra Petrović Jakovina, supruga ministra Tihomira Jakovine. U njenoj rodnoj Pitomači pobijedila je Marijana Petir, a na listi SDP-a Tonino Picula.

U muževu Bukovlju Sandra je osvojila najviše glasova na listi SDP-a, ali su HDZ i partneri pobijedili dvostruko boljim rezultatom. SDP-ov ministar zaštite okoliša bio je i gradonačelnik Jastrebarskog i stranka je sad na vlasti, ali im to nije pomoglo. Debelo su izgubili od desne koalicije. Ministar branitelja Matić nije pomogao svojoj partiji u Požegi, izgubili su, a najveća zvijezda je bila Ruža Tomašić. HNS-ova ministrica Anka Mrak Taritaš iz Bjelovara treba se zapitati kako su ih HDZ i Tomašićka prešišali za sedam posto u njenu gradu.

Tonino Picula bolji od Mimice 

Neven Mimica nosi prezime po mjestu Mimice kraj Omiša. On nije uspio biti čak ni prvi na svojoj listi nego je od njega bolji Picula, a pobjedu je odnio HDZ i opet pojedinačno Tomašićka. Sinjske veze nisu pomogle Anti Kotromanoviću, a ni to što je iz okolnog mjesta premijerov otac. Desna koalicija potukla je njihovu listu. Prvi poraz u Zagrebu od HDZ-a mogu barem malo i sebi pripisati Milanović, Vesna Pusić, Gordan Maras, Andrea Zlatar. Za razliku od lokalnih izbora, podaci o tome kako su glasali njihovi susjedi nisu dostupni. Ali kukurikavci su izgubili najveće uporište. Milanka Opačić je u Zagrebu, ali je Plaški, iz kojeg potječe, glasao za Ružu Tomašić, ali i Milorada Pupovca. Pobijedila je desnica. Osijek Ivana Vrdoljaka je izgubljen. Splitski korijeni triju ministara nisu pomogli pobjedi u tom gradu. Knin Branka Grčića je, kao i prije, izgubljen za lijeve opcije. Obraz su osvjetlali kukurikakvcima Zabok, iz kojeg je Siniša Hajdaš Dončić, tradicionalna utvrda Rijeka Željka Jovanovića i bivšeg ministra Linića. Također i Brač, koji je dao Bauka i Miljenića, te Medulin Darka Lorencina. Sisak, gdje su lani pobijedili, izgubljen je zbog afere županice Merzel. U Vukovaru su, kao i lani - izgubili.

Uzalud im slikanje na poplavljenim područjima

U svim mjestima gdje su smješteni evakuirani iz poplavljenih područja, SDP i partneri debelo su izgubili. Oko 11.000 evakuiranih moglo je glasati u općini ili gradu u kojem se nalaze jer su njihova biračka mjesta bila zatvorena. U Otoku, gdje je najviše evakuiranih, HDZ i partneri dobili su 61 naprama 18 posto. Slično je u Cerni, Gradištu, Županji, Vinkovcima, Drenovcima, Nijemcima...Jugoistočna Slavonija je za SDP i partnere ovaj puta izgubljena iako je, na primjer, na lanjskim lokalnim izborima u Gunji prvi put pobijedio upravo SDP.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu